• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Νέα βουτιά άνω του 1% για Brent και WTI

    Πετρελαιοπηγή


    Τρίτη συνεχόμενη ημέρα βαριών απωλειών για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου, με την πίεση που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Πάουελ για την στάση που πρέπει να κρατήσει η FED να ενισχύονται μετά και την παρουσίαση του σχεδίου του Τζο Μπάιντεν για τον προϋπολογισμό του 2024, την ώρα που η αγορά αναμένει μια σημαντική έκθεση για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ.

    Ειδικότερα, το αργό τύπου West Texas Intermediate παράδοσης Απριλίου υποχώρησε κατά 94 σεντς, ή -1,2%, για να διαμορφωθεί στα 75,72 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Ο δείκτης αναφοράς των ΗΠΑ σημείωσε το χαμηλότερο κλείσιμο για συμβόλαιο πρώτου μήνα από τις 27 Φεβρουαρίου.

    Την ίδια ώρα, το αργό τύπου Brent παράδοσης Μαΐου υποχώρησε κατά 1,07 δολ. ή -1,3% στα 81,59 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe, το χαμηλότερο διακανονισμό από τις 22 Φεβρουαρίου.

    Το πετρέλαιο WTI και το αργό Brent υποχώρησαν σχεδόν κατά 5% μέχρι στιγμής αυτή την εβδομάδα, αφού υπέστησαν απώλειες την Τρίτη και την Τετάρτη.

    «Το πετρέλαιο παγιδεύεται για άλλη μια φορά στον βρόχο αύξησης των επιτοκίων της Fed», δήλωσε ο Stephen Innes, διευθύνων εταίρος της SPI Asset Management, σε σημείωμα. Πρόσθεσε μάλιστα πως το κλίμα θα παραμείνει δύσκολο για το αργό έως ότου τα οικονομικά δεδομένα της Κίνας ανακάμψουν  ή η Fed γίνει λιγότερο επιθετική.

    Υπενθυμίζεται πως η  Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Τετάρτη την πρώτη εβδομαδιαία πτώση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ στις τελευταίες 11 εβδομάδες , χωρίς ωστόσο αυτό να καταφέρει να βοηθήσει  ιδιαίτερα τις τιμές του πετρελαίου.

    Σε ξεχωριστή έκθεση που κυκλοφόρησε την Πέμπτη, η EIA ανέφερε ότι οι εγχώριες προμήθειες φυσικού αερίου μειώθηκαν κατά 84 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια για την εβδομάδα που έληξε στις 3 Μαρτίου. Αυτό ταιριάζει με τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών σε έρευνα που διεξήχθη από την S&P Global Commodity Insights.

    Διαβάστε επίσης

    ΗΠΑ: Φόρο 25% στους «billionaires» και 28% στις επιχειρήσεις θέλει ο Μπάιντεν για το 2024

    Χρυσός: Επιστροφή σε θετικό έδαφος αναμένοντας τα νέα από την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ



    ΣΧΟΛΙΑ