• Σχόλιο Αγοράς

    Χρυσός: Επιστροφή σε θετικό έδαφος αναμένοντας τα νέα από την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ

    χρυσός


    Ανοδικά έκλεισαν οι τιμές των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού την Πέμπτη, με το πολύτιμο μέταλλο να επιστρέφει σε θετικό έδαφος μετά από συνεχόμενες απώλειες  από τις αρχές της εβδομάδας που προκλήθηκαν από τη διήμερη κατάθεση του προέδρου της Federal Reserve Τζερόμ Πάουελ στο Κογκρέσο.

    Ειδικότερα ο χρυσός για παράδοση Απριλίου κέρδισε 16 δολάρια, ή +0,9%, για να διαμορφωθεί στα 1.834,60 δολάρια ανά ουγγιά στο Comex.

    Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασημί  Μαΐου, αυξήθηκε κατά μια 10 σεντς, ή σχεδόν 0,1%, στα 20,165 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ ο  χαλκός Μαΐου πρόσθεσε επίσης μια δεκάρα, ή +0,3%, στα 4,039 δολάρια ανά λίβρα.

    Το παλλάδιο Ιουνίου σκαρφάλωσε κατά 12,60 $, ή 0,9%, στα 1.374,70 $ ανά ουγγιά, αφού διακανονίστηκε την Τετάρτη στο χαμηλότερο επίπεδο για το πιο ενεργό συμβόλαιο από τον Ιούνιο του 2019. Τέλος η πλατίνα παράδοσης Απριλίου πρόσθεσε 8,70 $ ή 0,9% στα 949,30 $ ανά ουγγιά.

    Πλέον οι επενδυτές αναμένουν την  αυριανή έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ για τον μήνα Φεβρουάριο για περαιτέρω ενδείξεις σχετικά με την πολιτική της FED και την  πορεία των επιτοκίων.  Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal αναμένουν ότι τα στοιχεία θα δείχνουν ότι 225.000 θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν τον περασμένο μήνα, υποχωρώντας από τον αριθμό των 517.000 τον προηγούμενο μήνα.

    Μια έκθεση που θα χάνει τις εκτιμήσεις θα προκαλέσει υψηλότερη αστάθεια, ανέφερε ο Jim Wyckoff,  αναλυτής της Kitco.

    Τα «καλά» νέα για την αγορά πάντως ήρθαν την Πέμπτη από τα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης που έδειξαν ότι ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επιδόματα ανεργίας στις αρχές Μαρτίου εκτινάχθηκε στο υψηλό 10 εβδομάδων των 211.000. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την πρόσφατη τάση μιας ισχυρής αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ.

    Την επόμενη εβδομάδα τα βλέμματα της αγοράς, εξάλλου, θα είναι στραμμένα στις ανακοινώσεις του πληθωρισμού. Η επιτροπή FOMC της FED αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή της στις 21 Μαρτίου.



    ΣΧΟΛΙΑ