• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Με νέες βαριές απώλειες την Παρασκευή ολοκλήρωσε τη χειρότερη εβδομάδα από το καλοκαίρι

    φωτογραφία από πεδίο εξόρυξης πετρελαίου το ηλιοβασίλεμα


    Με νέες βαριές απώλειες έκλεισαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου, καθώς οι ανησυχίες γύρω από το αμερικανικό και ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα επέστρεψαν δυναμικά στα χρηματιστήρια μετοχών, πυροδοτώντας νέους φόβους ύφεσης και για τη ζήτηση.

    Το αργό τύπου West Texas Intermediate παράδοσης Απριλίου υποχώρησε 1,61 δολάρια ή -2,4%, για να κλείσει στα 66,74 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με απώλειες 13%.

    Ο δείκτης αναφοράς των ΗΠΑ υπέστη τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία απώλειά του από τον Ιούνιο, σύμφωνα με την Dow Jones Market Data, σημειώνοντας το χαμηλότερο κλείσιμο από τις 3 Δεκεμβρίου.

    Την ίδια ώρα, το αργό τύπου Brent παράδοσης Μαΐου, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, υποχώρησε 1,73 δολάρια, ή -2,3%, για να διαμορφωθεί στα 72,97 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, το χαμηλότερο κλείσιμο από τις 20 Δεκεμβρίου.

    Για την εβδομάδα, το Brent υποχώρησε 11,9%, τη χειρότερη επίδοσή του από την εβδομάδα που έληξε στις 15 Αυγούστου.

    Τόσο το WTI όσο και το Brent ολοκλήρωσαν την εβδομάδα σε χαμηλά 15 μηνών, επωμιζόμενοι το βάρος ενός selloff που οι αναλυτές συνέδεσαν με τους φόβους ύφεσης που ενισχύθηκαν από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank της Καλιφόρνιας και τα προβλήματα στην εβλετική Credit Suisse.

    Διαβάστε επίσης

    Άνοδος 2,6% για το χρυσό, με τις καλύτερες αποδόσεις των τελευταίων 11 μηνών



    ΣΧΟΛΙΑ