• Σχόλιο Αγοράς

    Άνοδος 2,6% για το χρυσό, με τις καλύτερες αποδόσεις των τελευταίων 11 μηνών

    χρυσός


    Με άνοδο έκλεισε σήμερα, Παρασκευή, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού σημειώνοντας την καλύτερη απόδοσή τους μέσα σε 11 μήνες αλλά και τα σημαντικότερα κέρδη των τελευταίων τριών ετών.

    Η τραπεζική κρίση που σημειώνεται εδώ και λίγες ημέρες στην Αμερική με την κατάρρευση της Silicon Valley Bank αλλά και της First Republic Bank επηρέασε δραστικά τους αμερικανικούς χρηματιστηριακούς δείκτες, ωθώντας του επενδυτές να στραφούν σε κάτι πιο βέβαιο όπως ο χρυσός

    Τα συμβόλαια χρυσού εκπλήρωσης Απριλίου έκλεισαν με άνοδο 2,6% στα 1.973,50 δολάρια ανά ουγγιά, με το πιο ενεργό του συμβόλαιο με κλείνει την συνεδρίαση με άνοδο 5,7% σε επίπεδο εβδομάδας. Πρόκειται για την υψηλότερη απόδοση του πολύτιμου μετάλλου από τις 18 Απριλίου του προηγούμενου έτους και τα μεγαλύτερα κέρδη του για τα τελευταία τρία χρόνια.

    Το ασήμι παράδοσης Μαΐου έκλεισε με άνοδο 3,5% στα 22,46 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας η τιμή του μετάλλου άγγιξε το 9,5%.

    Η πλατίνα παράδοσης ΙουλίΜε άνοδο έκλεισε σήμερα, Παρασκευή, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού σημειώνοντας την καλύτερη απόδοσή τους μέσα σε 11 μήνεςου έκλεισε με άνοδο 0,1% στα 978,60 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με άνοδο 1,7%.

    Αντίθετα, το παλλάδιο παράδοσης Ιουνίου έκλεισε με απώλειες 1,7% στα 1.386, 10 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με άνοδο 1,8%.

    Τέλος, ο χαλκός παράδοσης Μαΐου έκλεισε με άνοδο 0,7% στα 3,893 δολάρια ανά λίβρα, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας σημείωσε απώλειες 3,4%.

    Διαβάστε επίσης:

    Nasdaq: Προχωρά στη διαγραφή της μετοχής της SVB Financial



    ΣΧΟΛΙΑ