• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Κέρδη 1% με το βλέμμα ξανά στη Μέση Ανατολή

    • NewsRoom
    πετρελαιοπηγή


    Ανοδικά έκλεισαν και την Πέμπτη οι τιμές των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου, παρά το αρχικό άνοιγμα σε αρνητικό έδαφος με πτώση άνω του 1 δολαρίου.

    Ειδικότερα το αμερικανικό WTI παράδοσης Νοεμβρίου, το οποίο λήγει την Παρασκευή, έκλεισε με άνοδο 1,05 δολάρια ή 1,2% στα 98,37 δολάρια το βαρέλι.

     Το Brent Δεκεμβρίου σημείωσε άνοδο 88 σεντ ή 1% στα 92,38 δολάρια το βαρέλι.

    Τα βλέμματα της αγοράς παραμένουν στραμμένα στο Ισραήλ, με τις αναφορές για την επικείμενη χερσαία επίθεση στη λωρίδα της Γάζας να πληθαίνουν.

    Από την άλλη, πιέσεις άσκησε η είδηση πως οι ΗΠΑ έδωσαν εξέδωσαν εξάμηνη άδεια που εξουσιοδοτεί συναλλαγές στον ενεργειακό τομέα της Βενεζουέλας.

    Την ίδια ώρα, με ενδιαφέρον παρακολούθησε η αγορά τα όσα είπε νωρίτερα ο Τζερόμ Πάουελ για την πολιτική της FED. Οι traders τιμολογούν με πιθανότητα 39% ότι η Fed θα αυξήσει ξανά τα επιτόκια μέχρι τον Δεκέμβριο, αλλά μόνο με 6% πιθανότητα για μια αύξηση τον Νοέμβριο, σύμφωνα με το FedWatch Tool του ομίλου CME.

    Διαβάστε επίσης

    Χρυσός: Έκλεισε με άνοδο 0,6% με φόντο τις επόμενες κινήσεις της Fed

    Eυρωαγορές: Σε χαμηλό 7 μηνών ο Stoxx 600 μετά τα αρνητικά εταιρικά αποτελέσματα

    Χρηματιστήριο: Έπεσαν οι συναλλαγές στις τράπεζες, μαγνητίζει το μέρισμα της Jumbo και το στραβοπάτημα του… Νίκου Βαρβέρη



    ΣΧΟΛΙΑ