• Σχόλιο Αγοράς

    Χρυσός: Άλμα άνω του 2% έφερε η νέα υποχώρηση του δολαρίου

    • NewsRoom
    ΡΑΥΔΟΙ ΧΡΥΣΟΥ


    Η υποχώρηση του δολαρίου και η μείωση της απόδοσης των ομολόγων των ΗΠΑ, την ώρα που εκατομμύρια ψηφοφόροι στις ΗΠΑ αποφασίζουν για την νέα σύνθεση των δύο σωμάτων του Κογκρέσου έδωσαν στήριξη στο χρυσό, ο οποίος σημείωσε άλμα άνω του 2%.

    Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο εκπλήρωσης του Δεκεμβρίου του χρυσού σημείωσε άνοδο κατά 35,50 δολάρια ή 2,1% για να διαμορφωθεί στα 1.716 ανά ουγγιά.

    Πώς κινήθηκαν τα πολύτιμα μέταλλα

    • Το ασήμι Δεκεμβρίου πρόσθεσε 58 σεντς, ή 2,8%, για να διαμορφωθεί στα 21,502 $ ανά ουγγιά, το υψηλότερο τελείωμά του από τις 21 Ιουνίου.
    • Το παλλάδιο Δεκεμβρίου προσέθεσε 35,10 $ ή σχεδόν 1,9%, στα 1.932,60 $ ανά ουγγιά,
    • Η πλατίνα  του Ιανουαρίου αυξήθηκε 25,10 $ ή 2,5% στα 1.014,50 $ ανά ουγγιά.
    • Ο χαλκός για την παράδοση Ιανουαρίου σημείωσε άνοδο 8 σεντς ή 2,2% στα 3,6825 $ ανά λίβρα.

    Τι ανέφεραν οι αναλυτές

    Ο δείκτης του δολαρίου υποχώρησε 0,5% σε χαμηλό σχεδόν δύο εβδομάδων έναντι των αντιπάλων του, καθιστώντας τον χρυσό πιο ελκυστικό για άλλους κατόχους νομισμάτων. Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων υποχώρησαν επίσης.

    Τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ (ΔΤΚ) ανακοινώνονται την Πέμπτη, με τους οικονομολόγους να προβλέπουν μείωση τόσο του μηνιαίου όσο και του ετήσιου βασικού αριθμού στο 0,5% και 6,5%, αντίστοιχα.

    «Αν δούμε ότι ο πληθωρισμός συνεχίζει να μειώνεται αργά, αυτό θα είναι καλό για τις αγορές γενικά με τις προσδοκίες για λιγότερες αυξήσεις επιτοκίων της Fed να προχωρήσουν», δήλωσε ο David Meger, διευθυντής διαπραγμάτευσης μετάλλων στην High Ridge Futures.

    Οι traders έχουν τιμολογήσει με πιθανότητα 67% για αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης τον Δεκέμβριο και 33% πιθανότητα αύξησης 75 bps. Αν και ο χρυσός θεωρείται ως αντιστάθμιση του πληθωρισμού, τα υψηλότερα επιτόκια αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης χρυσού. Οι συμμετέχοντες στην αγορά επικεντρώνονται επίσης στις ενδιάμεσες εκλογές της Τρίτης στις ΗΠΑ.

    Διαβάστε επίσης

    Κέρδη στις ευρωαγορές με το βλέμμα στις εκλογές των ΗΠΑ – Σε υψηλό 8 εβδομάδων οι δείκτες

    Το FTX συμφώνησε να εξαγοραστεί από την αντίπαλό του Binance – Παραμένουν οι πιέσεις στα κρυπτονομίσματα

    Χρηματιστήριο: Coca Cola και Εθνική κράτησαν την αγορά, με κέρδη το 2023 ο Large Cap



    ΣΧΟΛΙΑ