• Cryptocurrencies

    Το FTX συμφώνησε να εξαγοραστεί από την αντίπαλό του Binance – Παραμένουν οι πιέσεις στα κρυπτονομίσματα

    • NewsRoom
    Ο CEO του Binance, Τσανπένγκ Ζάο και ο ιδιοκτήτης του FTX, Σαμ Μπλάνκμαν-Φρεντ

    Ο CEO του Binance, Τσανπένγκ Ζάο και ο ιδιοκτήτης του FTX, Σαμ Μπλάνκμαν-Φρεντ


    Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον τομέα των μεγάλων ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων, καθώς το FTX συμφώνησε για την εξαγορά του από την αντίπαλό του Binance, εν μέσω φόβων για την ρευστότητα.

    Η απόφαση αυτή πάρθηκε την ώρα που το κρυπτονόμισμα της FTX γνώριζε ισχυρές πιέσεις, παρασύροντας προς τα κάτω το σύνολο της αγοράς. Τα νέα κατάφεραν ωστόσο να απορροφήσουν τους κραδασμούς, με τα crypto να περνούν ξανά σε θετικό έδαφος.

    Ο CEO του Binance, Τσανπένγκ Ζάο, ανέφερε σε tweet του σήμερα, Τρίτη, ότι το FTX βρέθηκε αντιμέτωπο με “σημαντική απώλειες ρευστότητας” και “ζήτησε τη βοήθειά μας”. Όπως ανέφερε,  προκειμένου να προστατευθούν οι χρήστες, το Binance υπέγραψε μη δεσμευτική δήλωση προθέσεων (non-binding LOI) για την πλήρη εξαγορά του FTX.com και να βοηθήσει έτσι στα προβλήματα ρευστότητας.

    Τη συμφωνία επιβεβαίωσε και ο ιδιοκτήτης του FTX, Σαμ Μπλάνκμαν-Φρεντ, σε δική του ανάρτηση στο twitter.

    Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των tweets, τα σημαντικά κρυπτονομίσματα κατάφεραν να μαζέψουν μέρος των απωλειών τους, με το Bitcoin, να επιστρέφει προς στιγμή ξανά πάνω από τα 20.000 δολάρια. Ωστόσο, η αντίδραση ήταν πρόσκαιρη, καθώς πλέον κινείται ξανά λίγο πάνω από τα 19.80ο δολάρια, με απώλειες άνω του 4%, σύμφωνα με το Coindesk.

    Παρομοίως, το Ethereum, που υποχωρούσε στα 1.426 δολ. με βουτιά άνω του 9%, επέστρεψε προσωρινά στα στα 1.555 δολ. περιορίζοντας τις απώλειες στο 1,5%, ενώ πλέον κινείται στα 1.498 δολάρια, με απώλειες άνω του 5%.

     Το FTX token πάντως έχει καταφέρει να περιορίσει ελαφρά τις απώλειές του στο 26%, καθώς στην αρχή της ημέρας σημείωνε βουτιά άνω του 30%. Ένα sell off που είχε ξεκινήσει με αφορμή δημοσίευμα του Coindesk την περασμένη εβδομάδα, το οποίο ανέφερε ότι σημαντικό μέρος του ισολογισμού της επενδυτικής φίρμας του Μπάνκμαν-Φρεντ, της Alameda, απαρτίζεται από το FTX token και το κρυπτονόμισμα Solana, κάτι που προκάλεσε έντονες ανησυχίες για τα επίπεδα ρευστότητας του ανταλλακτηρίου.

    Απαντώντας η CEO της Alameda, Καρολ Έλισον, υποστήριξε ότι εταιρεία διαθέτει πάνω από 10 δισ. δολάρια assets που δεν αντικατοπτρίζονται στο δημοσίευμα. Ωστόσο τα μεγάλα πρακτορεία δεν μπόρεσαν να επιβεβαιώσουν τα όσα ανέφερε.

    Ο ίδιος ο Μπάνκμαν-Φρεντ τόνισε ότι η ποιότητα του ενεργητικού του FTX είναι εξαιρετική, ωστόσο ο CEO του ανταγωνιστικού ανταλλακτηρίου Binance, ο Τσανπένγκ Ζάο, με σειρά αναρτήσεων την Κυριακή είπε ότι η εταιρεία του θα πουλούσε εκατοντάδες εκατομμύρια FTX tokens που διαθέτει λόγω “των πρόσφατων αποκαλύψεων που ήρθαν στο φως”.



    ΣΧΟΛΙΑ