• Σχόλιο Αγοράς

    Κέρδη στις ευρωαγορές με το βλέμμα στις εκλογές των ΗΠΑ – Σε υψηλό 8 εβδομάδων οι δείκτες

    • NewsRoom


    Μεγάλα κέρδη έδειξαν οι κύριοι δείκτες στις ευρωαγορές. Οι επενδυτές από ότι φαίνεται επηρέασαν τις τιμές με βάση την επόμενη ημέρα στο Κογκρέσο μετά τις ενδιάμεσες εκλογές, αλλά και για τα στοιχεία του πληθωρισμού.

    Σε αυτό το κλίμα, το ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,8% και έκλεισε στις 421,61 μονάδες με τις τεχνολογικές μετοχές και τον κλάδο της λιανικής να πρωταγωνιστούν στην άνοδο.

    Τι ανέφεραν οι αναλυτές

    Οι ευρωαγορές άντλησαν ώθηση από τα ισχυρά κέρδη στη Wall Street καθώς οι Αμερικανοί οδεύουν στις κάλπες για τις ενδιάμεσες εκλογές, με τους αναλυτές να “βλέπουν” επικράτηση των Ρεπουμπλικάνων τουλάχιστον στη Βουλή των Αντιπροσώπων, χωρίς να αποκλείουν να κερδίσουν την πλειοψηφία και στη Γερουσία από τους Δημοκρατικούς.

    Στο μεταξύ, οι επενδυτές ετοιμάζονται για τα κρίσιμα στοιχεία που θα ανακοινωθούν την Πέμπτη στις ΗΠΑ για την πορεία του πληθωρισμού τον Οκτώβριο. Τα στοιχεία αναμένεται να καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τις αποφάσεις της Federal Reserve για το πόσο επιθετικά θα συνεχίσει να κινείται τους επόμενους μήνες στη σύσφιξη της πολιτικής της.

    Στο μεταξύ, άλλα δύο μέλη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ανέφεραν ότι η τράπεζα θα συνεχίσει να αυξάνει το κόστος δανεισμού ακόμα και εν μέσω της μεγάλης οικονομικής επιβράδυνσης στη ζώνη του ευρώ, καθώς το να επιτραπεί ο πληθωρισμός να παραμείνει σε τρέχοντα επίπεδα θα είναι ακόμα πιο επώδυνο.

    Πώς κινήθηκαν οι δείκτες

    Ο γερμανικός DAX με άνοδο 1,15% έκλεισε στις 13.688,75 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,4% στις 6.441,50 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε μικρά κέρδη 0,1% στις 7.306,14 μονάδες.

    Μεταξύ των εταιρειών του Stoxx Europe 600 η εταιρεία κοσμημάτων και ρολογιών Pandora A/S ξεχώρισε με άλμα 10,6%.

     

    Διαβάστε επίσης

    Το FTX συμφώνησε να εξαγοραστεί από την αντίπαλό του Binance – Παραμένουν οι πιέσεις στα κρυπτονομίσματα

    Χρηματιστήριο: Coca Cola και Εθνική κράτησαν την αγορά, με κέρδη το 2023 ο Large Cap

    Wall Street: Πάνω από τις 33.000 μονάδες ο Dow Jones καθώς εξελίσσονται οι ενδιάμεσες εκλογές



    ΣΧΟΛΙΑ