• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: H Goldman Sachs προκάλεσε βουτιά 4,4% στο WTI

    Goldman-Sachs


    Με βαριές απώλειες ξεκίνησε την εβδομάδα το πετρέλαιο, καθώς η Goldman Sachs προχώρησε για τρίτη φορά μέσα σε ένα εξάμηνο σε μείωση της πρόβλεψής της για τις τιμές.

    Ειδικότερα, η Goldman Sachs μείωσε την πρόβλεψή της για τις τιμές του πετρελαίου κατά σχεδόν 10%, επικαλούμενη την αδύναμη ζήτηση στην Κίνα και την υπερβολική προσφοράς από τις υπό κυρώσεις χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας. Πλέον, προβλέπει πως το Brent θα φτάσει έως τα 86 δολάρια το βαρέλι τον Δεκέμβριο, ενώ νωρίτερα εκτιμούσε πως θα έφτανε τα 95 δολάρια. Όσο για το  West Texas Intermediate (WTI) υπολογίζει πλέον πως θα φτάσει τα 81 δολάρια το βαρέλι, από 89 δολάρια στην προηγούμενη εκτίμησή της.

    Η μείωση στην εκτίμηση της Goldman Sachs έρχεται παρά την πρόσφατη απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να μειώσει τη δική της παραγωγή και  να δεσμεύσει τα υπόλοιπα μέλη του OPEC+ να επεκτείνουν την πολιτική περιορισμού της προσφοράς και για το επόμενο έτος.

    Ωστόσο, η πρόσθετη προσφορά περίπου 800.000 βαρελιών την ημέρα, κυρίως από χώρες που υπόκεινται σε κυρώσεις, όπως η Ρωσία, το Ιράν και η Βενεζουέλα, οδήγησε την τράπεζα στη νέα χαλάρωση των προβλέψεών της, ανέφεραν οι αναλυτές της.

    Πάντως, υπάρχουν και μερικά ανοδικά σημάδια για το πετρέλαιο, καθώς τα hedge funds φαίνεται πως προχώρησαν σε bullish στοιχήματα για το Brent και το WTI στην εβδομάδα που τελείωσε στις 6 Ιουνίου.

    Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο Ιουλίου του WTI υποχώρησε κατά 4,4% ή 3,05 δολάρια, στα 67,12 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 17 Μάρτιου.

    Το Brent Αυγούστου, στο ICE Futures Europe υποχώρησε κατά 2,95 δολάρια ή περίπου 3,95%, για να διαμορφωθεί στα 71,84 δολάρια το βαρέλι.

    Διαβάστε επίσης

    Απώλειες για τον χρυσό εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό και της συνεδρίασης της FED

    Πακιστάν: Για πρώτη φορά πλήρωσε ρωσικό πετρέλαιο σε κινεζικό νόμισμα

    Άνοδος στις ευρωαγορές – Στο +0,16% ο Stoxx 600



    ΣΧΟΛΙΑ