• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Επιστροφή σε θετικό έδαφος για WTI και Brent με βοήθεια από Κίνα

    • NewsRoom
    φωτογραφία από πεδίο εξόρυξης πετρελαίου το ηλιοβασίλεμα


    Σε θετικό έδαφος επέστρεψαν τη Δευτέρα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου, βρίσκοντας στήριξη στις ελπίδες που δημιουργεί η υποχώρηση των κρουσμάτων Covid-19 στην Κίνα και η χαλάρωση των περιορισμών σε αυτή, αυξάνοντας τις μακροπρόθεσμες προοπτικές για την ζήτηση .

    Το συμβόλαιο παράδοσης Ιανουαρίου του West Texas Intermediate σημείωσε άνοδο 90 σεντς, ή +1,2%, φθάνοντας στα 75,19 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

    Το Brent Φεβρουαρίου έκλεισε με άνοδο 76 σεντς, ή +1%, για να διαμορφωθεί στα 79,80 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

    Οι τιμές πετρελαίου αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, αλλά μειώθηκαν σημαντικά την Παρασκευή, μετά τις αυξήσεις των επιτοκίων από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες και τις ενδείξεις ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν υψηλά και το 2023, ενθάρρυναν τους φόβους για παγκόσμια οικονομική ύφεση,

    «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ζήτηση επηρεάζεται αρνητικά, και αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι στους εμπόρους δεν αρέσει το γεγονός ότι οι κεντρικές τράπεζες ασχολούνται με τη νομισματική τους πολιτική. Ωστόσο, δεν είναι όλα τόσο αρνητικά καθώς η Κίνα έχει δεσμευτεί να καταπολεμήσει κάθε απαισιοδοξία για την οικονομία της και θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να τονώσει την οικονομική ανάπτυξη», δήλωσε ο Naeem Aslam, επικεφαλής αναλυτής αγοράς στην Ava Trade, σε σημείωμα.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρυσός: Έσβησε τα αρχικά κέρδη και έκλεισε με απώλειες 0,1% – Κέρδη για τον χαλκό λόγω Κίνας

    Ρωσία: «Aπαράδεκτο» το πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου που ενέκρινε η ΕΕ

    ΕΕ: Συμφωνία για πλαφόν στο φυσικό αέριο στα 180 ευρώ ανά μεγαβατώρα



    ΣΧΟΛΙΑ