• Σχόλιο Αγοράς

    Χρυσός: Έσβησε τα αρχικά κέρδη και έκλεισε με απώλειες 0,1% – Κέρδη για τον χαλκό λόγω Κίνας

    • NewsRoom
    χρυσός


    Με ήπια πτώση ξεκίνησαν την εβδομάδα οι τιμές των συμβολαίων χρυσού στη Νέα Υόρκη τη Δευτέρα, έχοντας πάντως βρεθεί κοντά στο όριο των 1.800 δολαρίων ανά ουγγιά νωρίτερα μέσα στην ημέρα, χάρη στην υποχώρηση του δολαρίου και την άνοδο του πετρελαίου.

    Από την άλλη, ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές του χαλκού, καθώς το χαμηλότερο του αναμενόμενου ποσοστό θνησιμότητας στην Κίνα έφερε αισιοδοξία για την χαλάρωση των περιορισμών και την πορεία της κινεζικής οικονομίας. Το Σαββατοκύριακο, οι κινεζικές αρχές δεσμεύτηκαν να αποκαταστήσουν και να επεκτείνουν την κατανάλωση, ενώ θα στηρίξουν τον ιδιωτικό τομέα για την ενίσχυση της οικονομίας το επόμενο έτος, καθώς ολοκλήρωσαν μια συνάντηση που έθεσε προτεραιότητες οικονομικής πολιτικής για το 2023.

    Ειδικότερα, ο χρυσός Φεβρουαρίου  υποχώρησε 2,5 δολάρια, ή -0,1%, για να διαμορφωθεί στα 1.787,70 δολάρια ανά ουγγιά στο Comex. Νωρίτερα είχε φτάσει έως τα 1808,6 δολάρια ανά ουγγιά, χάνοντας σταδιακά τη δυναμική του.

    Το ασήμι Μάρτιου υποχώρησε 13 σεντς, ή 00,6%, για να διαμορφωθεί στα 23,20 δολάρια ανά ουγγιά.

    Αντίθετα ο χαλκός Μαρτίου ανέβηκε κατά 2 σεντς, ή +0,6%, διαμορφώνοντας στα 3,78 δολάρια ανά λίβρα.

    Το παλλάδιο Μαρτίου  υποχώρησε 41,70 δολάρια, ή -2,4%, φθάνοντας στα 1.664,90 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ η πλατίνα του Ιανουαρίου υποχώρησε 12,30 δολάρια ή 1,3%, για να κλείσει στα 987,70 δολάρια ανά ουγγιά.

    Ο δείκτης της ισχύος του δολαρίου έναντι ενός καλαθιού αντιπάλων νομισμάτων, υποχώρησε κατά 0,1% στις 104,69 μονάδες, ενώ οι αποδόσεις των ομολόγων αυξήθηκαν, με την απόδοση του 2ετούς αμερικανικού ομολόγου να ανεβαίνει  στο 4,249% από 4,180% την Παρασκευή και την απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου να εκτινάσσεται  στο 3,583%. Οι αποδόσεις των ομολόγων ενισχύθηκαν μετά το άρθρο  του Μπιλ Ντάντλεϊ, πρώην πρόεδρου της Fed της Νέας Υόρκης, ο οποίος προειδοποίησε τους επενδυτές ότι η κεντρική τράπεζα θα πρέπει να πιέσει περισσότερο για να επιτύχει τον στόχο της για τον πληθωρισμό, εάν οι αγορές εξακολουθούν να είναι αισιόδοξες για τις μειώσεις των επιτοκίων το επόμενο καλοκαίρι.

    Διαβάστε επίσης:

    Ήπια άνοδος στις ευρωαγορές

    Wall Street: Πτωτικά το άνοιγμα της Δευτέρας, ισχυρές πιέσεις για τον Nasdaq



    ΣΧΟΛΙΑ