ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Ρωσία χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το ανώτατο όριο στη χονδρική τιμή του φυσικού αερίου, που εγκρίθηκε λίγο νωρίτερα σήμερα από τους υπουργούς Ενέργειας των κρατών μελών της ΕΕ.
«Αυτό είναι μια παραβίαση της διαδικασίας της αγοράς για τη διαμόρφωση τιμών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. «Οποιαδήποτε αναφορά σε “πλαφόν” (τιμών) είναι απαράδεκτη», συμπλήρωσε.
Οι υπουργοί Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν λίγο νωρίτερα στην επιβολή πλαφόν στη χονδρική τιμή του φυσικού αερίου. Σύμφωνα με το Reuters, το πλαφόν τίθεται στα 180 ευρώ και θα τεθεί σε εφαρμογή μετά τις 15 Φεβρουαρίου.
Διαβάστε επίσης:
ΕΕ: Συμφωνία για πλαφόν στο φυσικό αέριο στα 180 ευρώ ανά μεγαβατώρα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ινδονησία: Το TikTok αναστέλλει τη λειτουργία ζωντανής μετάδοσης εν μέσω βίαιων διαδηλώσεων που μαίνονται στη χώρα
- Φάμελλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αξιοποιήσει την παρακαταθήκη του Σαντορινιού για να κάνει καλύτερη τη ζωή των νησιωτών
- Υεμένη: Νεκρός ο «πρωθυπουργός» των Χούθι και πολλοί υπουργοί της κυβέρνησης τους από ισραηλινές επιδρομές
- Μερτς: Οι σύμμαχοι της Ουκρανίας πρέπει να διασφαλίσουν ότι η Ρωσία δεν θα μπορεί για οικονομικούς λόγους να συνεχίσει τον πόλεμο
