• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Άνοδο 6,6% για το Brent σε επίπεδο εβδομάδας

    • NewsRoom
    φωτογραφία από πεδίο εξόρυξης πετρελαίου το ηλιοβασίλεμα


    Ελαφρώς χαμηλότερα έκλεισαν την Πέμπτη τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου με την εβδομάδα πάντως να κλείνει με ισχυρά κέρδη, μετά και την ώθηση που έλαβαν οι τιμές του αργού από την απόφαση του OPEC+ για νέα  μείωση της ημερήσιας παραγωγής.

    Αργά την Τετάρτη, το Bloomberg ανέφερε ότι η Σαουδική Αραβία αύξησε τις επίσημες τιμές πώλησης για όλες τις πωλήσεις πετρελαίου της σε Ασιάτες πελάτες τον Μάιο. Η κρατική Saudi Aramco αύξησε την τιμή πώλησής της για αργό αργό Arab Light στην Ασία κατά 30 σεντς το βαρέλι.

    «Αυτή η αύξηση ήταν ένα σημάδι ότι η Σαουδική Αραβία αισθάνεται αρκετά βέβαιη ότι θα μπορούσε να αυξήσει την τιμή της για το πετρέλαιο παρά τις ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία, χωρίς αρνητικές επιπτώσεις», δήλωσε ο Phil Flynn, ανώτερος αναλυτής αγοράς στο The Price Futures Group, σε έκθεση την Πέμπτη.

    Αρκετές τράπεζες της Wall Street αύξησαν τις προβλέψεις για την τιμή του πετρελαίου, αν και οι αναλυτές προειδοποίησαν ότι οι περικοπές στην παραγωγή θα μπορούσαν επίσης να σηματοδοτούν επίσης ανησυχίες γύρω από τη ζήτηση αργού καθώς συνεχίζεται ο προβληματισμός για τις αυξήσεις των επιτοκίων από την Federal Reserve και άλλες μεγάλες κεντρικές τράπεζες.

    Η αγορά αναμένει την αυριανή έκθεση στις ΗΠΑ για τις θέσεις εργασίας του Μαρτίου, αν και το Nymex και το ICE Futures θα είναι κλειστά για την αργία της Μεγάλης Παρασκευής των Καθολικών.

    Σε αυτό το κλίμα, το αργό τύπου West Texas Intermediate παράδοσης Μαΐου αυξήθηκε κατά 9 σεντς, ή +0,1%, για να διαμορφωθεί στα 80,70 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με άνοδο 6,7%.

    Το αργό τύπου Brent παράδοσης Ιουνίου, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς, διαμορφώθηκε στα 85,12 δολάρια το βαρέλι, αυξημένα κατά 13 σεντς ή σχεδόν 0,2% την Πέμπτη. Σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με άνοδο 6,6%.

    Διαβάστε επίσης

    Με συνολική άνοδο 2% έκλεισε την εβδομάδα ο χρυσός παρά την υποχώρηση της Πέμπτης

    Μπούλαρντ (Fed): Να επιμείνουμε στις αυξήσεις επιτοκίων για τη μείωση του πληθωρισμού



    ΣΧΟΛΙΑ