• Σχόλιο Αγοράς

    Με συνολική άνοδο 2% έκλεισε την εβδομάδα ο χρυσός παρά την υποχώρηση της Πέμπτης

    Ραβδοι χρυσού - χρυσός - τμή χρυσού


    Με απώλειες ολοκλήρωσαν την Πέμπτη τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού, με τις τιμές να υποχωρούν εν όψει της τετραήμερης αργίας του Πάσχα των Καθολικών.

    Εν τω μεταξύ η αγορά αναμένει την αυριανή έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Μάρτιο, οι οποίες έχουν ιδιαίτερη αξία για τις μετέπειτα αποφάσεις της FED.

    Όπως δήλωσε ο Michael Hewson, επικεφαλής αναλυτής αγοράς της CMC Markets UK, «μια ιδιαίτερα ισχυρή έκθεση για τις θέσεις εργασίας θα μπορούσε κάλλιστα να τραβήξει τις αποδόσεις [του Δημοσίου] από τα χαμηλά  εβδομάδας όταν οι αγορές ανοίξουν ξανά την επόμενη εβδομάδα, ειδικά εάν οι αριθμοί του πληθωρισμού την επόμενη εβδομάδα εκπλήξουν επίσης ανοδικά».

    Σε αυτό το κλίμα το συμβόλαιο χρυσού παράδοσης Ιουνίου έκλεισε με πτώση 9,2 δολάρια ή σχεδόν 0,5% στα 2.026,4 δολάρια η ουγγιά.

    Σε επίπεδο εβδομάδας, ωστόσο, το ενεργό συμβόλαιο του χρυσού σημείωσε άνοδο 2%. Αυτή ήταν η έκτη συνεχόμενη ανοδική εβδομάδα για το πιο ενεργό συμβόλαιο του πολύτιμου μετάλλου.

    Διαβάστε επίσης

    Ευρωαγορές: Έσβησε τις απώλειες τις εβδομάδας ο Stoxx 600 πριν τη διακοπή για το Πάσχα των Καθολικών

    Χρηματιστήριο: Λίγο πριν τα 4 δισ. ο Μυτιληναίος, πολυετή υψηλά για ΟΠΑΠ, την περιοχή πάνω από τα 8,10 δοκιμάζει η ΔΕΗ, αδύναμες οι τράπεζες



    ΣΧΟΛΙΑ