ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε ισχυρά κέρδη επέστρεψαν μετά τη διόρθωση της Τρίτης τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου την Τετάρτη, καθώς μια νέα μεγάλη μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων οδήγησε την αγορά, αν και η συμφωνία Ισραήλ-Χαμάς έκοψε στο τέλος κάποια από τη φόρα της συνεδρίασης.
Ειδικότερα, τα αμερικανικά αποθέματα αργού πετρελαίου μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2022, σύμφωνα με την αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας. Από την άλλη, τα αποθέματα βενζίνης και αποσταγμάτων αυξήθηκαν περισσότερο του αναμενόμενου.
Το West Texas Intermediate για παράδοση Φεβρουαρίου πρόσθεσε 2,54 δολάρια ή +3,28% για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 80,04 δολάρια το βαρέλι, στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Ιούλιο.
Το Brent Μαρτίου έκλεισε με άνοδο 2,11 δολάρια ή 2,64% στα 82,03 δολάρια το βαρέλι, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2024.
Βοήθεια στην αγορά έδωσε και το δολάριο, καθώς ο δείκτης δολαρίου υποχώρησε ελαφρώς αφού τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή σημείωσαν μικρότερη αύξηση από το αναμενόμενο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Φαραντούρης σε Γκιλφόιλ: Αναμένω μία εξαιρετική συνεργασία, με αμοιβαιότητα και αλληλοσεβασμό στις σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ
- FIFA: Νο1 υποψήφιος για το «βραβείο ειρήνης» ο Ντόναλντ Τραμπ
- Βέλγιο: Έκτακτη σύσκεψη ασφαλείας μετά από τα περιστατικά με drones
- Σιάμισιης (Helleniq Energy): Eντός των επόμενων εβδομάδων θα ανακοινωθεί συμφωνία για τον αγωγό Β. Μακεδονίας