ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το σήμα για ανάκαμψη από τα χαμηλά τεσσάρων ετών έδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ στην αγορά του πετρελαίου, ανακοινώνοντας την παύση των υψηλότερων του 10% αμοιβαίων δασμών για 90 ημέρες.
Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως οι υψηλότεροι αμοιβαίοι δασμοί, που τέθηκαν σε ισχύ την Τετάρτη, παγώνουν για 90 ημέρες και αντικαθίστανται με ένα ενιαίο δασμό 10% για όλες τις χώρες. Από αυτό εξαιρείται ωστόσο η Κίνα, η οποία νωρίτερα αύξησε τα αντίποινά της επιβάλλοντας δασμούς 84% στις ΗΠΑ. Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε μάλιστα πως αυξάνει τους συνολικούς δασμούς στις κινεζικές εισαγωγές από το 104% στο 125%.
Παρά την ανησυχία για την Κίνα, οι τιμές του πετρελαίου, το οποίο νωρίτερα μέσα στην ημέρα έφτασε να υποχωρεί στο -7%, κατάφεραν να επιστρέψουν εντυπωσιακά σε ανοδικό έδαφος με το WTI Μαΐου να κλείνει με κέρδη 4,65% στα 62,35 δολάρια το βαρέλι και το Brent Ιουνίου με άνοδο 4,23% στα 65,48 δολάρια το βαρέλι.
Παρά την ανάσα της Τετάρτης, ο σκληρός εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας αναμένεται πως θα συνεχίσει να πιέζει την αγορά.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Rontis: Η επένδυση των 180 εκατ. για τα φάρμακα, την επέκταση στη Λάρισα και τη νέα μονάδα στην Κοζάνη
- Γιατί είναι happy οι μέτοχοι της Star Bulk, το κρίσιμο 48ωρο των μετοχών, ο σασμός του Πιερρ, πού πάει ο Μεγάλου, η υπόσχεση Βρεττού, οι νέες business της Μιλένας Παππά, η επιστροφή του consigliere Νικηφοράκη στον ΚΜ, οι αμαζόνες του Άδωνι και τα Chanel της Δάφνης
- Τα δεκαχίλιαρα της Νίκης Κεραμέως
- Σπυρίδων Παπαγεωργίου (Γ.Γ Προστασίας Κρίσιμων Οντοτήτων ): Σε 10 μήνες τα σχέδια ανθεκτικότητας – Η νέα εθνική πλατφόρμα και τα antidrones
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.