• Σχόλιο Αγοράς

    Ουρές πωλητών στο ταμπλό – Φουρλής, ΕΥΑΘ, ΑS Company, ΟΛΠ στο στόχαστρο των brokers

    Πάνω από 3,2 δις. ευρώ έχουν σηκώσει οι εισηγμένες από την αγορά σε 9 μήνες


    Επιβεβαίωση της στήριξης των 615 μονάδων την Παρασκευή, αλλά η αγορά δεν παύει να κινείται σε οριακά επίπεδα.

    Καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι ακόμα και οι επικεφαλής των εισηγμένων έχουν θορυβηθεί από την εξαήμερη πτώση της αγοράς, αφού μια σειρά από «χαρτιά», ακόμα και των μικρότερων κεφαλαιοποιήσεων, βρίσκονται σε οριακό σημείο.

    Στους βασικούς πωλητές περιλαμβάνονται ελληνικά αμοιβαία και ξένοι brokers, καθώς μπαίνει το τέταρτο και τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς και σπεύδουν να αναδιαρθρώσουν θέσεις και χαρτοφυλάκια ενόψει της νέας χρονιάς.

    Μεγάλες εντολές πώλησης έχουν βγει σε εταιρείες ακόμα και των μικρότερων κεφαλαιοποιήσεων με ουρές πωλητών, που σε μία αγορά χωρίς βάθος δεν μπορούν να απορροφηθούν εύκολα και κυρίως γρήγορα προκειμένου να απελευθερώσουν ρευστότητα για νέες τοποθετήσεις.

    Μάλιστα λέγεται ότι ξένοι διαχειριστές δεν βρίσκουν αγοραστές για να κάνουν πακέτα, ώστε με μία πράξη να μπορέσουν να ρευστοποιήσουν!

    Πληροφορίες κάνουν λόγο για εντολές πώλησης το προηγούμενο διάστημα τουλάχιστον 200 χιλιάδων τεμαχίων στη μετοχή του Φουρλή.

    Για περίπου 200 χιλιάδες κομμάτια αναφέρουν άλλες πληροφορίες πωλούνται στην AS Company και 100 χιλιάδες στην ΕΥΑΘ. Αντιστοίχως μεγάλος πωλητής, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πάντα, έχει κάνει την εμφάνισή του στον ΟΛΠ.

    Κατά τα άλλα, ο υπεύθυνος ανάλυσης της Beta ΑΧΕΠΕΥ, κ. Μάνος Χατζηδάκης, θεωρεί ότι η τεχνική εικόνα έχει αλλάξει άρδην, όχι όμως προς την κατεύθυνση που αναμέναμε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας. Με ένα σερί έξι πτωτικών συνεδριάσεων ο Γενικός Δείκτης όχι μόνο αναίρεσε το ανοδικό σενάριο αλλά πλέον απειλεί με πτωτική διαφυγή με νέο επίπεδο στήριξης τις 590 μονάδες.

    Τα νέα για τους αισιόδοξους δεν είναι καλά, αφού MACD και κινητοί μέσοι έχουν διασπαστεί καθοδικά από την συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας ενώ οι ταλαντωτές απέχουν από το να δείξουν κορεσμό στην πτωτική εικόνα. Οι συνεχείς πτωτικές συνεδριάσεις ενδέχεται να βγάλουν αντίδραση προσεχώς, ωστόσο όλα θα κριθούν στην ένταση και τον τζίρο που θα συνοδεύει την κίνηση.

    Οι 635 μονάδες είναι το επίπεδο αλλαγής τάσης που θα επαναφέρουν τον χαρακτήρα της συσσώρευσης στην μεσοπρόθεσμη πορεία του Γενικού Δείκτη.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ