• Σχόλιο Αγοράς

    Οριακές απώλειες 0,3% κατέγραψε ο χρυσός – Σε χαμηλό τριών εβδομάδων

    • NewsRoom
    Ραβδοι χρυσού - χρυσός - τμή χρυσού


    Ο χρυσός σημείωσε οριακές απώλειες την Πέμπτη, καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων υποχώρησαν παρά τις πιέσεις από το σταθερότερο δολάριο και τις προσδοκίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια.

    Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,18% στα 1.764,27 δολάρια ανά ουγγιά, έχοντας υποχωρήσει στα 1.759,17 δολάρια την Τετάρτη, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 3 Αυγούστου. Το συμβόλαιο του Δεκεμβρίου σημείωσε οριακή απώλεια 0,3% ή 1.771,20 δολάρια την ουγγιά.

    Οι τιμές

    • Οι τιμές του αργύρου για παράδοση Σεπτεμβρίου μειώθηκαν κατά 27 σεντς, ή σχεδόν 1,4%, στα 19,464 δολάρια ανά ουγγιά.
    • Οι τιμές του παλλαδίου για παράδοση Σεπτεμβρίου σημείωσαν άνοδο 12,70 $ ή 0,6% στα 2.149,40 $ ανά ουγγιά,
    • Tα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της πλατίνας για παράδοση Οκτωβρίου έχασαν 14,40 $ ή 1,6% στα 904,90 $ ανά ουγγιά.
    • Ο χαλκός Σεπτεμβρίου αυξήθηκε κατά 5 σεντς, ή 1,3%, στα 3,6315 δολάρια ανά λίβρα.

    Τι ανέφεραν οι αναλυτές

    Ο χρυσός αντιμετωπίζει κάποια πίεση με την «επαναφορά της ισχύς του δολαρίου και επίσης επειδή τα λεπτά μιλούσαν για ποσοστά πεζοπορίας. Αν και, όντως υπαινίχθηκαν, ενδεχομένως πιο κάτω στη γραμμή με πιο αργό ρυθμό», δήλωσε ο αναλυτής της Saxo Bank Ole Hansen. «Οι τιμές του χρυσού είναι σχεδόν αμετάβλητες μέσα στο έτος και αυτό από μόνο του είναι πολύ καλή απόδοση λαμβάνοντας υπόψη τις κινήσεις που έχουμε δει στο δολάριο και τις αποδόσεις».

    Ο δείκτης του δολαρίου αναρριχήθηκε σε υψηλό τριών εβδομάδων, καθιστώντας τα χρυσά σε τιμή δολαρίου λιγότερο ελκυστικά για τους ξένους αγοραστές. Οι προοπτικές για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης απέτυχαν να βελτιωθούν, δήλωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ Isabel Schnabel, υποδεικνύοντας ότι τάσσεται υπέρ μιας άλλης μεγάλης αύξησης των επιτοκίων τον επόμενο μήνα, παρόλο που οι κίνδυνοι ύφεσης σκληραίνουν.

    Ο χρυσός θεωρείται αντιστάθμιση του πληθωρισμού. Ωστόσο, καθώς το περιουσιακό στοιχείο δεν πληρώνει τόκους, τα υψηλά επιτόκια διαβρώνουν την ελκυστικότητά του. Οι φόβοι για ύφεση θα μπορούσαν να προκαλέσουν ορισμένες ασφαλείς ροές σε χρυσό, καθώς οι αγορές κεντρικών τραπεζών είναι πιθανό να είναι ισχυρές, με τα νομίσματα να υποτιμούνται και τους γεωπολιτικούς κινδύνους να αυξάνονται. Αυτό θα βοηθήσει στον μετριασμό της ασθενέστερης φυσικής ζήτησης, ανέφεραν σε σημείωμα οι αναλυτές της ANZ. Τα στοιχεία έδειξαν ότι οι ελβετικές εξαγωγές χρυσού στην Κίνα τον Ιούλιο αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2016.

    Διαβάστε επίσης

    Bloomberg: Η Αίγυπτος διατήρησε σταθερά τα επιτόκια παρά την παραίτηση του κεντρικού τραπεζίτη

    «Γκρεμίστηκαν» οι πωλήσεις των κατοικιών στις ΗΠΑ για τον Ιούλιο

    Βουλγαρία: Ειδικός στον τουρισμό προβλέπει 50% περισσότερους ξένους τουρίστες φέτος το καλοκαίρι



    ΣΧΟΛΙΑ