• Οικονομία

    «Γκρεμίστηκαν» οι πωλήσεις των κατοικιών στις ΗΠΑ για τον Ιούλιο

    • NewsRoom
    ενφια


    Οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών στις ΗΠΑ παρουσίασαν τον Ιούλιο μείωση σχεδόν 6% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα και βουτιά περίπου 20% σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι.

    Ειδικότερα, οι πωλήσεις κατοικιών μειώθηκαν στον εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο ρυθμό των 4,81 εκατ. μονάδων, υποχωρώντας σε χαμηλό από τον Νοέμβριο του 2015, αν εξαιρεθεί η μια σύντομη βουτιά στην αρχή της πανδημίας.

    Τα στοιχεία για τις πωλήσεις του Ιουλίου βασίζονται στην ολοκλήρωση των συμφωνιών, επομένως τα συμβόλαια πιθανότατα υπογράφηκαν τον Μάιο και τον Ιούνιο, σε μια δύσκολη περίοδο για τα στεγαστικά που είδαν τα επιτόκια τους να εκτινάσσονται πάνω και από το 6%, σύμφωνα με το Mortgage News Daily.

    Στη συνέχεια επανήλθαν στο υψηλό εύρος του 5%, ωστόσο είχαν ξεκινήσει το έτος στο 3%, επομένως το πλήγμα στις τιμές τον Ιούνιο ήταν σημαντικό, ειδικά σε συνδυασμό με την εκτίναξη του πληθωρισμού.

    Οι αγοραστές κατοικιών εξακολουθούν επίσης να βρίσκονται αντιμέτωποι με μικρή προσφορά. Στα του Ιουλίου υπήρχαν 1,31 εκατομμύρια σπίτια προς πώληση, όσα και τον ίδιο μήνα πέρυσι.

    Διαβάστε επίσης

    JP Morgan: Τα τρία βασικά βήματα για την υπεραπόδοση των μετοχών

    Philadelphia Fed: Ανέκαμψε η μεταποιητική δραστηριότητα τον Αύγουστο

    ΗΠΑ: Μειώθηκαν οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας



    ΣΧΟΛΙΑ