• Σχόλιο Αγοράς

    Έντονες εναλλαγές προσήμου στο Χρηματιστήριο. Ανεβαίνουν οι όγκοι συναλλαγών


    Έντονες διακυμάνσεις παρουσιάζει το εγχώριο ταμπλό, δυόμισι συνεδριάσεις πριν τις αλλαγές στους δείκτες MSCI, με τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών να παρουσιάζεται στους τέσσερις τραπεζικούς τίτλους.

    Πέρα από το Rebalancing, έχουμε και τα αποτελέσματα της Alpha Bank και της ΕΤΕ αύριο μετά το κλείσιμο και της Τρ. Πειραιώς την Παρασκευή. Οποιοσδήποτε θετικός καταλύτης για τον εγχώριο τραπεζικό κλάδο, επισκιάζεται από τις αναμενόμενες εκροές του MSCI.

    Ακόμα και το deal Eurobank-Grivalia έχει περάσει στο παρασκήνιο στη σημερινή συνεδρίαση. Το τοπίο θα είναι πιο ξεκάθαρο από την επόμενη εβδομάδα.

    Ο τραπεζικός δείκτης από απώλειες -2,38% νωρίτερα, βρίσκει την ισορροπία του στο χτεσινό κλείσιμο, 421 μονάδες, καθώς η άνοδος πρωταρχικός στην Alpha Bank (+2,08%) και δευτερευόντως στην ΕΤΕ (+1,08%) αντισταθμίζουν τις σημαντικές πιέσεις σε Eurobank (-3,28%) και Τρ. Πειραιώς (-4,10%). Οι τέσσερις τίτλοι έχουν διακινήσει το 38% του συνολικού τζίρου.

    Στο υπόλοιπο ταμπλό, με θετικά πρόσημα συνεχίζουν οι Αεροπορία Αιγαίου (+2,75%), ΑΔΜΗΕ (+1,7%), Coca Cola (+1,39%), Φουρλής (+1,32%) ενώ η ΔΕΗ «ξεθωριάζει» από το +3,21% στο +0,17%.

    Κέρδη ξανά για τη μετοχή του Νηρέα καθώς από την διόρθωση το πρωί (-5,88%), η μετοχή ανακάμπτει 10,59% στα 0,188 ευρώ.

    Στον αντίποδα κινούνται οι Τράπεζα Αττικής (-4,02%), Ιntralot (-3,97%) και Ικτίνος (-2,85%).

    Στην αγορά παραγώγων, το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών έχει πραγματοποιήσει η ΕΤΕ (ωστόσο σημειώνεται ότι το συμβόλαιο είναι «φθηνό» με το πολλαπλασιαστή στις 10 μετοχές ανά συμβόλαιο), με 20.720 συμβόλαια.

    Η συναλλακτική δραστηριότητα στη spot αγορά είναι χαμηλότερη σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα χτες και διαμορφώνεται στα 17 εκατ. ευρώ.

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ