• Σχόλιο Αγοράς

    Νέα βουτιά 2% για το πετρέλαιο με το βλέμμα στη Μέση Ανατολή

    • NewsRoom
    αντλίες πετρελαίου


    Συνέχεια στην ισχυρή πτώση έδωσαν την Πέμπτη οι τιμές του πετρελαίου, σημειώνοντας νέα υποχώρηση άνω του 2%, με το βλέμμα της αγοράς να παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για μια κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

    Η Χαμάς εξετάζει προς το παρόν μια πρόταση για την απελευθέρωση ομήρων, χωρίς ωστόσο να υπάρχει πάντως μέχρι στιγμής συμφωνία.

    Υπενθυμίζεται πως οι τιμές του πετρελαίου είχαν υποχωρήσει σημαντικά και την Τετάρτη, καθώς είχαν επανέλθει οι προβληματισμοί για την βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα.

    Η πτώση της Πέμπτης ήρθε παρά την ανακοίνωση της  BP πως βρίσκεται σε διαδικασία διακοπής της λειτουργίας του διυλιστηρίου της στο Γουάιτινγκ, στην Ιντιάνα, παραγωγής 435.000 βαρελιών την ημέρα (bpd), μετά από διακοπή ρεύματος, η οποία προκάλεσε έκρηξη στις εγκαταστάσεις.

    Το αμερικανικό WTI παράδοσης Μαρτίου υποχώρησε την Πέμπτη κατά 2,03 δολάρια ή 2,7%, στα 73,82 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

    Το Brent παράδοσης Απριλίου υποχώρησε κατά 1,85 δολάρια ή 2,5% στα 78,70 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures του Λονδίνου.

    Διαβάστε επίσης

    Ισμαήλ Χανίγε (Χαμάς): Μελετάμε ακόμα το σχέδιο για την απελευθέρωση ομήρων

    Πόλεμος στο Ισραήλ: Κατ’αρχήν συμφωνία από τη Χαμάς για εκεχειρία και απελευθέρωση ομήρων

    ΗΠΑ: Κυρώσεις κατά εξτρεμιστών Εβραίων εποίκων στη Δυτική Όχθη



    ΣΧΟΛΙΑ