ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την επιβολή κυρώσεων κατά εξτρεμιστών εποίκων που κατηγορούνται για βιαιότητες σε βάρος Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπου οι βιαιότητες έχουν αυξηθεί στο περιθώριο του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι.
Οι κυρώσεις υιοθετούνται στο πλαίσιο διατάγματος του προέδρου Μπάιντεν που εκδόθηκε σήμερα και έχει στόχο να επιβάλει κυρώσεις σε πρόσωπα που κατηγορούνται για επιθέσεις ή «τρομοκρατικές ενέργειες» ή «που υπονομεύουν την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ασφάλεια» στο εν λόγω έδαφος, διευκρίνισαν οι αξιωματούχοι.
Πρώτος σύμμαχος του Ισραήλ, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν σταματούν να καταδικάζουν τις βιαιότητες Εβραίων εποίκων κατά Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και προτρέπουν τις ισραηλινές αρχές να φροντίσουν να μπει τέλος σ’ αυτές και να οδηγήσουν τους δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης.
Οι νέες αμερικανικές κυρώσεις στοχεύουν αρχικά τέσσερα πρόσωπα, στα οποία θα απαγορευτεί η παραμονή στις ΗΠΑ και θα δεσμευτούν τυχόν περιουσιακά τους στοιχεία, δήλωσαν οι αξιωματούχοι αυτοί που ζήτησαν να μην κατονομαστούν.
Στις αρχές Δεκεμβρίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν ήδη ανακοινώσει περιορισμούς στην έκδοση βίζας κατά Ισραηλινών εξτρεμιστών εποίκων, αλλά εδώ πρόκειται για τις πρώτες οικονομικές κυρώσεις.
Η ισραηλινή κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει ένθερμους υπέρμαχους της εποικιστικής δραστηριότητας, εκ των οποίων ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Εβραϊκή Δύναμη.
Η Δυτική Όχθη, παλαιστινιακό έδαφος κατεχόμενο από το 1967 από το Ισραήλ, συγκλονίζεται από την αναζωπύρωση της βίας από τότε που άρχισε ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Ευρωαγορές: Απώλειες για τα χρηματιστήρια με το βλέμμα σε κεντρικές τράπεζες και πληθωρισμό
Δικηγορικοί σύλλογοι: Πρόταση για παράταση της αποχής έως τις 12 Φεβρουαρίου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τζιτζικώστας: Θέλουμε η Ευρώπη να είναι ασφαλής – Δεν θα σηκώνεται drone στην ΕΕ αν δεν ξέρουμε τον χειριστή του
- Κάλας για Ουκρανία: «Η διεξαγωγή εκλογών όσο ο πόλεμος συνεχίζεται δεν είναι καλή λύση»
- F1 Μπαχρέιν 2026: 1η μέρα δοκιμών εξέλιξης
- Υπόθεση μολυσμένου βρεφικού γάλατος: Τρίτος θάνατος βρέφους στην Γαλλία
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.