• Σχόλιο Αγοράς

    Νέα ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq – Άλμα 26% για την Salesforce.com, που ετοιμάζεται για την είσοδο στον Dow Jones

    • NewsRoom
    Wall Street


    Νέα ισχυρή άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες S&P 500 και Nasdaq στη Wall Street, ολοκληρώνοντας τη συνεδρίαση σε νέα ιστορικά υψηλά, με τις τεχνολογικές μετοχές να υπεραποδίδουν κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης.

    Παράλληλα, σε θετικό έδαφος επέστρεψε και ο Dow Jones.

    Μάλιστα, πρωταγωνίστρια ήταν η μετοχή της Salesforce.com Inc., εταιρείας μάνατζμεντ που βασίζεται σε υπηρεσίες cloud, η οποία σημείωσε άνοδο 26%.

    Η εταιρεία θα εισαχθεί στον δείκτη Dow Jones στο τέλος του μήνα και θα αποτελέσει την πρώτη εταιρεία  που βασίζεται στις υπηρεσίες cloud που πετυχαίνει κάτι τέτοιο.

    Μαζί με την Salesforce.com, στον Dow Jones θα μπουν η βιοφαρμακευτική Amgen και η μετοχή του ομίλου Honeywell, ενώ θα αποχωρήσουν από αυτoν η πετρελαϊκή Exxon Mobil, η αεροναυπηγικής τεχνολογίας Raytheon και η φαρμακευτική Pfizer.

    Το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται στις ανακοινώσεις του επικεφαλής της FED Τζερόμ Πάουελ, αύριο Πέμπτη, σχετικά με την αναθεώρηση του πλαισίου νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας, η οποία αναμένεται να περιλαμβάνει μια νέα στρατηγική για τον πληθωρισμό.

    Παράλληλα, η Fed θέλει να ενισχύει τη δέσμευσή της για την πλήρη απασχόληση, καθώς το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ κυμαίνεται τώρα στο 10,2%, χαμηλότερο δηλαδή από το 14,7% του Απριλίου, αλλά σημαντικά ψηλότερο από το 3,5%, προ πανδημίας.

    Οι επενδυτές αναμένουν το ενδεχόμενο επιπρόσθετης δράσης της Fed όσον αφορά τη νομισματική τόνωση, ειδικά εάν ο Λευκός Οίκος και οι Δημοκρατικοί του Κογκρέσου παραμείνουν σε αδιέξοδο για ένα νέο πακέτο βοήθειας για τον κορονοϊό.

    Στα μάκρο της ημέρας, άνοδο κατέγραψαν τον Ιούλιο οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά στις ΗΠΑ. Ειδικότερα, οι νέες παραγγελίες για διαρκή αγαθά αυξήθηκαν κατά 11,2% τον Ιούλιο από τον προηγούμενο μήνα, συμπληρώνοντας τρεις διαδοχικούς ανοδικούς μήνες.

    Έτσι, την Τετάρτη, ο Dow Jones έκλεισε στις 28.331,92 μονάδες με άνοδο 0,30%, με τις μετοχές της Microsoft (2,16%) και της Home Depot (2,03%) να σημειώνουν τη μεγαλύτερη άνοδο.

    Στον αντίποδα βρέθηκε η μετοχή της Exxon Mobil, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, η οποία υποχώρησε κατά (-2,13%), επηρεασμένη και από την επικείμενο έξοδό της από τον δείκτη των blue chips.

    O S&P 500 έκλεισε στις 3.478,73 μονάδες με άνοδο 1.02%, ενώ ο Nasdaq  έκλεισε στις 11.665,06 μονάδες με άνοδο 1,73%.



    ΣΧΟΛΙΑ