• Σχόλιο Αγοράς

    Νέα κατρακύλα στη Wall Street – Ο φόβος για νέο κύμα της πανδημίας έριξε τους δείκτες, στο -3% ο Nasdaq

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με μικτή εικόνα ξεκίνησε σήμερα η συνεδρίαση της Wall Street, με κατρακύλα των δεικτών τελειώνει.

    Οι χθεσινές δηλώσεις της Fed δεν ικανοποίησαν, οι εκλογές στις ΗΠΑ είναι προ των πυλών και ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας εντείνει τις ανησυχίες για δεύτερο γενικό lockdown και απειλεί την οικονομία.

    Ανησυχητικό είναι το κλίμα στις αγορές καθώς τα κρούσματα σε πολλές χώρες του πλανήτη αυξάνονται καθημερινά. Στο Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχουν προειδοποιήσεις για 50 χιλιάδες κρούσματα ημερησίως ενώ οι ΗΠΑ έσπασαν το φράγμα των 200.000 θανάτων από τη νέα νόσο.

    Ο επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ τόνισε ότι είναι πιθανό να χρειαστεί νέο πακέτο δημοσιονομικών μέτρων για την τόνωση της οικονομίας  ώστε να ξεπεράσουν ορισμένοι τομείς τα εμπόδια που έχει υψώσει η πανδημία, αλλά με τις εκλογές να πλησιάζουν απομακρύνεται το ενδεχόμενο να συμβεί κάτι τέτοιο σύντομα.

    Η ανακοίνωση της βιομηχανίας Johson & Johnson ότι θα προχωρήσει στις δοκιμές τρίτης φάσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού, καθώς οι δύο προηγούμενες έδειξαν ενθαρρυντικά σημάδια, ήταν ένα θετικό στοιχείο μέσα στην ημέρα, ωστόσο δεν ήταν αρκετά ισχυρό να κρατήσει σε υψηλά επίπεδα τους δείκτες και να φέρει κλίμα αισιοδοξίας στις αγορές.

    Ο πρόεδρος της Fed στη Βοστώνη, Έρικ Ρόσενγκρεν δήλωσε την Τετάρτη ότι είναι λιγότερο αισιόδοξος για τις οικονομικές προοπτικές στις Ηνωμένε Πολιτείες. Ο Ρόσενγκρεν τόνισε την ανησυχία του ότι ένα πιθανό δεύτερο κύμα μολύνσεων της COVID-19 το φθινόπωρο και το χειμώνα θα μπορούσε να κάνει ορισμένα κράτη να επιβάλουν νέους περιορισμούς γεγονός που θα δημιουργούσε πολλά προβλήματα στην ανάκαμψη, ενώ όσον αφορά ένα νέο πακέτο τόνωσης της αγοράς από το Κογκρέσο είπε ότι φαίνεται απίθανο να υλοποιηθεί σύντομα.

    Ραγδαία πτώση σημείωσε και η τιμή του χρυσού σήμερα, για να κλείσει στο χαμηλότερο επίπεδό της σε διάστημα δύο μηνών. Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Δεκεμβρίου έχασε 39,20 δολάρια ή σχεδόν 2,1% στα 1.868,40 δολάρια ανά ουγγιά.

    Στο ταμπλό, 0 Dow Jones έκλεισε 525 μονάδες χαμηλότερα στο -1,92% κοντά στα χαμηλά ημέρας. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι μετοχές της Salesforce.com με πτώση 4,76% και ακολούθησαν οι μετοχές της Chevron (-4,74%) και της Apple (-4,19%). O δείκτης S&P 500 SPX βούτηξε στις 3.236 μονάδες στο -2,37%. Ο τεχνολογικός Nasdaq σημείωσε βουτιά στο 3,02% κλείνοντας στις 10.632 μονάδες.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ