• Σχόλιο Αγοράς

    Motor Oil και τράπεζες σπρώχνουν χαμηλότερα το Χρηματιστήριο


    Η αποστασιοποίηση των ξένων επενδυτών  και το αρνητικό κλίμα που κυριαρχεί στα διεθνή χρηματιστήρια ασκούν αρνητικές επιδράσεις στο χρηματιστήριο της Αθήνας που και σήμερα βρίσκεται στο «κόκκινο».

    Η Motor Oil και οι τραπεζικές μετοχές είναι εκείνες που ασκούν τις μεγαλύτερες πιέσεις στο Γενικό Δείκτη ο οποίος 45 λεπτά μετά την έναρξη των συναλλαγών υποχωρεί κατά 0,98% και βρίσκεται στις 649,34 μονάδες.

    Από τα βαριά χαρτιά των 25 εταιρειών του FTSE LARGE CAP, τα 20 καταγράφουν πτώση, ένα σημειώνει άνοδο ενώ τα υπόλοιπα 4 βρίσκονται σε σταθερές τιμές.

    Το χαρτί της Motor Oil καταγράφει πτώση της τάξεως του 3% ενώ απώλειες 2,47% έχει ο τίτλος της Alpha Bank, η Εθνική υποχωρεί κατά 1,94%, κοντά στο 2% είναι οι απώλειες της Eurobank και στο 2,3% είναι η πτώση της Τράπεζας Πειραιώς.

    Μοναδικός τίτλος με άνοδο (ο,13%) είναι αυτός της εταιρείας Φουρλής ενώ σε σταθερά επίπεδα τιμών βρίσκονται η Coca Coca, η Αεροπορία Αιγαίου, η Τέρνα Ενεργειακή και η Lamda Development.

    Από τα υπόλοιπα χαρτιά των μεγάλων εταιρειών, ο ΟΠΑΠ χάνει 1,5%, ο ΟΤΕ είναι 1,8% χαμηλότερα και η ΔΕΗ καταγράφει απώλειες 1,9%.

    Όλα αυτά με ένα ισχνό τζίρο συναλλαγών ο οποίος διαμορφώνεται στα 5 εκατ. ευρώ.

    Τουλάχιστον στο διεθνές σκηνικό οι πιέσεις στα χρηματιστήρια αποδίδονται αφενός μεν στην αμείωτη ένταση που παρουσιάζει η πανδημία, κυρίως στις ΗΠΑ αλλά και στα γενικότερα αρνητικά μακροοικονομικά στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

    Επί ελληνικού εδάφους αδύναμος κρίκος εξακολουθεί να είναι η απουσία των ξένων επενδυτών ενώ και από τους λιγοστούς οι οποίοι συμμετέχουν οι περισσότεροι εμφανίζονται να είναι πωλητές.

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ