• Σχόλιο Αγοράς

    Μικτά πρόσημα στη Wall Street, σε αρνητικό έδαφος παρέμεινε ο Nasdaq

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με μικτά πρόσημα έκλεισε η Wall Street την Τετάρτη, σε μια ημέρα με έντονη νευρικότητα και επιφυλακτικότητα από την πλευρά των επενδυτών, μετά το sell off της Τρίτης.

    Ο Dow Jones έκλεισε στις  34.390,72 μονάδες, με άνοδο 0,26%, ο S&P 500 στις 4.359,46 μονάδες με άνοδο 0,16% ενώ ο Nasdaq στις 14.512,44 μονάδες με πτώση -0,24%.

    H αρχική αντίδραση στις μετοχές ήρθε μετά την υποχώρηση της απόδοσης του 10ετους αμερικανικού ομολόγου κάτω από το 1,5%, ωστόσο στη συνέχεια επανήλθε στο 1,54%, προκαλώντας νέες πιέσεις στις τεχνολογικές μετοχές, οι οποίες επηρεάζονται περισσότερο από την άνοδο. Την Τρίτη, η απόδοση του 10ετούς treasury είχε φτάσει έως το 1,567% στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο, προκαλώντας χάος στις αγορές μετοχών, χρυσού και των κρυπτονομισμάτων.

    Παρά τις αυξομειώσεις της απόδοσης των κρατικών ομολόγων, οι μετοχές των σημαντικότερων τεχνολογικών εταιρειών προσπάθησαν να κρατηθούν σε θετικό έδαφος. Η μετοχή της Apple έκλεισε στο +0,65%, ενώ άλμα 2,61% σημείωσε η Netflix. Ωστόσο, τόσο η Facebook όσο και η Amazon έκλεισαν με ήπια πτώση ενώ η Alphabet έκλεισε στο -1,09%.

    Ανοδικά κινήθηκαν ξανά οι ενεργειακές μετοχές, παρά την σημαντική πτώση των τιμών του πετρελαίου λόγω της ανόδου των αποθεμάτων στις ΗΠΑ, ενώ σημαντικά ανοδικά κινήθηκαν και οι μετοχές που είχαν σχέση με την αμυντική βιομηχανία. Μάλιστα την καλύτερη επίδοση μεταξύ των μετοχών του Dow Jones σημείωσε η μετοχή της Boeing, κλείνοντας στο +3,18%.

    Από τις υπόλοιπες μετοχές του Dow Jones, σημαντικά κέρδη σημείωσε η μετοχή της Merck, με άνοδο 2,41%, ενώ άνω του 1% άνοδο σημείωσαν οι Walgreens, IΒΜ, Amgen και P&G. Αντίθετα, τις σημαντικότερες απώλειες σημείωσαν οι  Caterpillar (-1,34%), Goldman Sachs (-1,18%) και Dow (-1,08%).

     



    ΣΧΟΛΙΑ