• Σχόλιο Αγοράς

    Μεικτά πρόσημα στα futures των βασικών δεικτών της Wall Street

    Wall Street


    Με μεικτά πρόσημα κινούνται τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street, λίγο πριν το άνοιγμα της Πέμπτης, μετά τη δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, κατά την οποία η Ομοσπονδιακή Τράπεζα προχώρησε σε αύξηση των επιτοκίων της κατά 25 μονάδες βάσης.

    Σύμφωνα με τα πρακτικά της FOMC, υπήρξαν διαφωνίες ανάμεσα στους αξιωματούχους της κεντρικής τράπεζας σχετικά με τις επόμενες κινήσεις, αλλά αποφασίστηκε ότι τα ότι τα επόμενα βήματά της θα καθορίζονται από συνεδρίαση σε συνεδρίαση, ανάλογα με τα οικονομικά δεδομένα της περιόδου. Με τον κίνδυνο του πληθωρισμού να ελλοχεύει ορισμένοι οικονομολόγοι ισχυρίστηκαν ότι είναι ανάγκη να υπάρχει δυνατότητα διατήρησης σταθερών επιτοκίων ή αύξησής τους.

    Τα πρακτικά της Fed δημιούργησαν νέες προσδοκίες στους επενδυτές, οι οποίοι ανησυχούν ακόμα λόγω των καθυστερήσεων στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Λευκού Οίκου και Ρεπουμπλικάνων του Κογκρέσου για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους των ΗΠΑ, αλλά και στη λήψη της σχετικής απόφασης.

    Πώς κινούνται τα futures των δεικτών

    Ανοδικά κινούνται αυτή την ώρα τα futures του Nasdaq, ο οποίος σημειώνει άνοδο 2,05% στις 13.883,95 μονάδες. Ο δείκτης κινείται ξανά σε «πράσινο έδαφος», μετά από τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της μετοχής της Nvidia, η τιμή της οποίας  μετασυνεδριακά αυξήθηκε έως  και 29%, λόγω της αύξησης της ζήτησης των τσιπς που χρησιμοποιούνται σε εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης.

    Ειδικότερα οι μετοχές της Nvidia εκτινάθηκαν κατά 24,6% στα 380 δολάρια στις συναλλαγές την Τετάρτη, αυξάνοντας τα κέρδη από την έναρξη της χρονιάς πάνω από 160%. Επιπλέον, τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου της εταιρείας ξεπέρασαν τις προσδοκίες και διέλυσαν τις προβλέψεις για την επόμενη περίοδο. Επιπλέον, η τιμή της μετοχής της εταιρείας, ενδεχομένως να ξεπεράσει τη μετοχή της Meta και της Tesla και ίσως να αποτελέσει το μεγαλύτερο ρεκόρ ημερήσιων κερδών.

    Όσον αφορά τα futures του S&P, αυτή την ώρα κινούνται ανοδικά, σημειώνοντας αύξηση 0,62%  στις 4.140,87 μονάδες.

    Αντίθετα, τα futures του Dow, σημειώνουν υποχώρηση 0,32% στις 32.693,72 μονάδες.

    Διαβάστε επίσης:
    Wall Street: Τέταρτη ημέρα πτώσης για τον Dow Jones με το βλέμμα στο Κογκρέσο

     



    ΣΧΟΛΙΑ