• Σχόλιο Αγοράς

    Μικρή αισιοδοξία στις ασιατικές αγορές, με το βλέμμα στη σύνοδο των G20


    Θετικότερη ήταν η εικόνα σήμερα στις ασιατικές αγορές, αν και η κάθετη πτώση στις τιμές του πετρελαίου απέτρεψε τους επενδυτές από μεγαλύτερη ανάληψη ρίσκου.

    Οι καταναλωτές στις ΗΠΑ φαίνεται να έτρεξαν να προλάβουν τις μεγάλες εκπτώσεις σε είδη ρουχισμού και ηλεκτρονικών συσκευών, την Ημέρα των Ευχαριστιών, δίνοντας έτσι μία ανάσα αισιοδοξίας στο λιανεμπόριο για την περίοδο των Χριστουγέννων που ξεκινάει.

    Ωστόσο η σημαντική πτώση στις τιμές του πετρελαίου δεν άφησε μεγάλα περιθώρια εφησυχασμού για την παγκόσμια ανάπτυξη, ενώ η επιφυλακτικότητα κυριαρχεί και λόγω της συνάντησης των δύο ηγετών ΗΠΑ και Κίνας στο πλαίσιο της συνόδου των G20 στην Αργεντινή στα τέλη της εβδομάδας.

    Το πετρέλαιο ανακάμπτει τη Δευτέρα, με το συμβόλαιο του Brent να ενισχύεται 1,95% στα 60,19 δολάρια το βαρέλι και το WTI κερδίζει 1,47% στα 51,16 δολάρια το βαρέλι.

    Στο ταμπλό, οι μετοχές στην Ηπειρωτική Κίνα έκλεισαν οριακά χαμηλότερα στις 2.575,81 μονάδες ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ενισχύεται 1,6%.

    Στο Τόκιο, ο Nikkei έκλεισε 0,81% υψηλότερα, ο IDX σημείωσε οριακή άνοδο και ο Sensex στην Ινδία κινείται με κέρδη 0,3%.

    Στη Ν. Κορέα, ο Kospi έκλεισε με άνοδο 1,21%, ο STI στη Σιγκαπούρη ενισχύεται 0,86% και ο ASX στην Αυστραλία ολοκλήρωσε τις συναλλαγές 0,78% χαμηλότερα.

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ