• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Γιατί το νέο lockdown βρίσκει σε χειρότερη θέση την αγορά

    • NewsRoom
    Σοκ στις παγκόσμιες αγορές μετά τη ρωσική επίθεση σε Ουκρανία

    Σοκ στις παγκόσμιες αγορές μετά τη ρωσική επίθεση σε Ουκρανία


    Ό,τι κέρδισε η αγορά σε δύο συνεδριάσεις, το έχασε σε… μισή ώρα.

    Πτώση πάνω από 1,8% και επιστροφή του δείκτη πάνω από 1,7% με συναλλαγές από τα πρώτα κιόλας λεπτά της συνεδρίασης πάνω από 7 εκατ. ευρώ. Βγαίνουν και οι τελευταίοι;

    Αυτό είναι το ερώτημα που πλανάται στην επενδυτική κοινότητα. Η διαφορά του νέου καθοδικού κύκλου από εκείνον του Μαρτίου, όταν έγινε το πρώτη φορά… lockdown, είναι ότι τότε η αγορά βρισκόταν σε καλύτερη θέση και τα κέρδη 40% του 2019 ήταν ακόμα νωπά και φρέσκα. Τώρα, ο νέος γύρος πτώσης, όπως φαίνεται, γίνεται με τις μετοχές κοντά στα ή στα ιστορικά τους χαμηλά.

    Την αγορά δεν φαίνεται να ικανοποιεί ούτε το γεγονός ότι το θρίλερ εκλογής του 46ου Aμερικανού προέδρου φτάνει στο τέλος του με τον Τζο Μπάιντεν να κόβει αυτός το νήμα. Οι ευρωπαϊκές αγορές ενισχύονται εξαιτίας της ισορροπίας που αναμένεται να φέρει στις ευρωατλαντικές σχέσεις η εκλογή του μετριοπαθούς Μπάιντεν (δασμοί κ.ά.)

    Κατά τα άλλα, οι πωλητές έχουν τον πρώτο λόγο στην Alpha ΑΛΦΑ 1,32% 1,54, με απώλειες σχεδόν 4,5%, σχεδόν 4% η Aegean ΑΡΑΙΓ 1,24% 11,46, καθώς οι πτήσεις με το νέο  lockdown θα είναι περιορισμένες, αφού κλείνουν και τα αεροδρόμια, πάνω από 3% η βουτιά στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, 2,4% στη ΔΕΗ, 4,8% στην ΕΤΕ, 3,4% στην Eurobank και 2,18% στην Πειραιώς.

    Στα4,15 ευρώ υποχωρούν τα ΕΛΠΕ ΕΛΠΕ 0,74% 8,13 στα 7,95, η Μότορ Όιλ, κάτω από τα 13 ευρώ η Jumbo, στα 9,5 ευρώ ο Μυτιληναίος, ενώ διόρθωση βγαίνει, και μάλιστα επιθετικά, στον ΟΠΑΠ που υποχωρεί πάνω από 3% και στον ΟΤΕ με πτώση πάνω από 1,5%. Βουτιά 1,5% και για την Τέρνα Ενεργειακή, στα 11,34 ευρώ.

    Η εικόνα στο ταμπλό είναι απογοητευτική για μία ακόμα μέρα με 50 μετοχές πτωτικές και 11 ανοδικές.

     



    ΣΧΟΛΙΑ