• Σχόλιο Αγοράς

    Μεθυσμένη Δευτέρα στο ΧΑ

    • NewsRoom
    Χρηματιστής που πίνει σαμπάνια


    Σε κλίμα ευφορίας κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη Τιμών να βρίσκεται στις 652,92 μονάδες. Οι ευνοϊκοί άνεμοι των Χρηματιστηρίων της Ασίας και της Ευρώπης, φαίνεται ότι επηρέασαν θετικά και την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, που παρουσιάζει μέχρι στιγμής άνοδο +3,60%.

    Ο τραπεζικός κλάδος εξακολουθεί να είναι ο κύριος πρωταγωνιστής της ημέρας, με την ΠΕΙΡ να κερδίζει +16,57%. Ακολουθούν οι ΕΤΕ (+ 8,89%), ΑΛΦΑ (+8,72%), ΕΥΡΩΒ (+3,72%) και ΑΤΤ (+3,17%). Η αισιοδοξία στον τραπεζικό τομέα, ενδέχεται να προέρχεται τόσο από την απόφαση της τράπεζας Πειραιώς να μην προχωρήσει στην πληρωμή του κουπονιού των CoCos, όσο και από το γεγονός ότι ο οίκος Moody’s κρίνει πιστωτικά θετικό το σχέδιο της Τράπεζας της Ελλάδος για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

    Στην ανακούφιση του επενδυτικού κοινού, συνεισφέρει και η ανακοίνωση του QCM, ότι ο επόμενος στόχος του θα είναι μετοχή εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με κεφαλαιοποίηση αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, γεγονός που αποκλείει οποιονδήποτε ελληνικό τίτλο.

    Ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ κρατά σταθερά κέρδη 3,59%, έπειτα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του.

    Στο υπόλοιπο ταμπλό, άνοδο άνω του 3% στον δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης, σημειώνουν μέχρι στιγμής οι ΓΕΚΤΕΡΝΑ (+6,28%), ΒΙΟ (+6,17%), ΑΡΑΙΓ (+4,08%), ΜΥΤΙΛ (+5,60%), ΔΕΗ (+4,17%) και ΦΡΛΚ (+4,49%).

    Η συναλλακτική δραστηριότητα διαμορφώνεται στα 57 εκατομμύρια ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ