• Σχόλιο Αγοράς

    JP Morgan – Mediobanca: «Μαθήματα» σε Goldman Sachs και Morgan Stanley για τις αποτιμήσεις των ελληνικών τραπεζών στο Χρηματιστήριο

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Από αριστερά: Μichael Wilson της Morgan Stanley,David J. Costin, της Goldman Sachs Mislav Matejka της JP Morgan

    Από αριστερά: Μichael Wilson της Morgan Stanley,David J. Costin, της Goldman Sachs Mislav Matejka της JP Morgan


    Εκτός… τόπου και χρόνου Morgan Stanley και Goldman Sachs για τις τιμές στόχους που έχουν δώσει για τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών, τη στιγμή που τα θεαματικά αποτελέσματα 6μήνου και β’ 3μήνου, έχουν οδηγήσει άλλους ξένους οίκους σε αύξηση των τιμών και βεβαίως των συστάσεων προς τους επενδυτές.

    Οι δύο οίκοι σχεδόν ένα μήνα πριν τις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων έστελναν στον… καιάδα τις αποτιμήσεις.

    H Μοrgan Stanley εκτός της Eurobank ΕΥΡΩΒ -1,49% 1,99 για την οποία συνέστηνε overwerht, μειώνοντας όμως την τιμή στόχο στα 93 λεπτά από 1,15 πριν, πήρε το «ψαλίδι»  για τις υπόλοιπες.

    Για την Alpha bank ΑΛΦΑ 0% 1,63  διατηρούσε τη σύσταση equalweight με νέα χαμηλότερη τιμή-στόχο στο 0,95 ευρώ από 1,39 ευρώ πριν.

    Για την Τράπεζα Πειραιώς ΠΕΙΡ -2,00% 3,92 , η σύσταση παρέμενε underweight με νέα χαμηλότερη τιμή-στόχο στο 1,11 ευρώ από 1,60 ευρώ προγενέστερα.

    Αντιστοίχως η Goldman Sachs έδινε μέσα στον Ιούλιο τιμή στόχο σε ορίζοντα 12μήνου τα 3,95 ευρώ για την Εθνική, μείωνε την τιμή στόχο για την Eurobank στα 0,92 ευρώ από 1,50 ευρώ πριν, διατηρούσε τα 1,07 ευρώ στην Alpha Bank και μείωνε στο 0,84 ευρώ από 1,80 ευρώ πριν την τιμή στόχο για την Πειραιώς.

    Η απάντηση ήρθε από την JP Morgan πριν από λίγες μέρες κι ενώ είχε υλικό στα χέρια της, τα αποτελέσματα, θεωρώντας ότι τα μεγέθη δύο τραπεζών για το δεύτερο τρίμηνο και το πρώτο εξάμηνο αθροιστικά ξεπέρασαν σημαντικά τις προσδοκίες της και για αυτό πρότεινε εκ νέου συστάσεις overweight για τις μετοχές της Εθνικής Τράπεζας και Eurobank με τιμές στόχους 4,50 ευρώ και 1,60 ευρώ, αντίστοιχα, προσδοκώντας υψηλά περιθώρια ανόδου στο ταμπλό του ΧΑ για τις δύο μετοχές.

    Μόλις την Παρασκευή έγινε γνωστό ότι η ιταλική Μediobanca παραμένει ουδέτερη συνολικά για τον εγχώριο τραπεζικό κλάδο, αλλά εξηγεί ότι υπό πιο φυσιολογικές μάκρο συνθήκες τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου θα είχαν προκαλέσει μια ισχυρή επαναξιολόγηση των μετοχών των ελληνικών τραπεζών.

    Η γνωστή ιταλική τράπεζα, αν και έχει υπάρξει ιδιαίτερα επικριτική για τις προοπτικές των εγχώριων τραπεζών στο παρελθόν (σ.σ. κάτι που δεν έχει κάνει ούτε η Goldman, αλλά ούτε και η Morgan Stanley), αναγνωρίζει τη βελτίωση της κερδοφορίας και την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξυγίανσης, με τους δείκτες μη εξυπηρετούμενης έκθεσης (NPEs) να έχουν ήδη κινηθεί χαμηλότερα του 10%, βοηθούμενη από μια σταθερή δανειακή ανάπτυξη.

    «Παρά τη χαμηλή μακροοικονομική ορατότητα, αυξάνουμε τους στόχους των τιμών για όλες τις τράπεζες που ακολουθούμε και προτείνουμε για την Εθνική Τράπεζα ΕΤΕ -1,31% 7,56 , την Alpha Bank ΑΛΦΑ 0% 1,63 και την Τράπεζα Πειραιώς ΠΕΙΡ -2,00% 3,92 τιμές στόχους 3,80 ευρώ (από 3,70 ευρώ προγενέστερα), 1,10 ευρώ (από 1 ευρώ προγενέστερα) και 1,20 ευρώ (από 1,10 ευρώ προγενέστερα), αντίστοιχα», εξηγεί η επενδυτική τράπεζα.

    Διαβάστε επίσης

    HSBC: Εγκαταλείψτε τις αμερικάνικες μετοχές, κρυφτείτε στα μετρητά – BofA: Στις 3.600 βλέπει τον S&P 500

    Χρηματιστήριο: Πολιτικό ρίσκο τιμολογεί πλέον η αγορά με πτώση 2,1% ο δείκτης, πάνω από 3% το ελληνικό 10ετές



    ΣΧΟΛΙΑ