• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Κρατούν ρευστότητα για να μπουν στην ΑΜΚ της Lamda, «παίζουν» τα χαρτιά που δίνουν μερίσματα

    • Στ. Κ. Χαρίτος

    Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια


    Τα μάτια και η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένα στην μετοχή της Lamda, η οποία κινείται στα 7,25 ευρώ, καθώς ξεκίνησε τις συναλλαγές στα 7,06 ευρώ.

    Η νέα τιμή είναι αποτέλεσμα της αποκοπής του δικαιώματος στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, όμως οι επενδυτές βρίσκονται σε σύγχυση διότι υπολογίζουν το χθεσινό κλείσιμο που ήταν τα 7,5 ευρώ, με αποτέλεσμα οι επενδυτές να θεωρούν ότι η τιμή της μετοχής πέφτει.

    Η νέα προσαρμοσμένη τιμή μετά την αποκοπή του δικαιώματος είναι τα 7,06 ευρώ.

    Παρά ταύτα, ο γενικός δείκτης του ΧΑ ενισχύεται στις 895 μονάδες, αλλά με ιδιαίτερα χαμηλό τζίρο, στα 10 εκατ. ευρώ, γεγονός που ερμηνεύεται από το ότι η επενδυτική κοινότητα κρατάει ρευστότητα για τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου που βρίσκονται σε εξέλιξη.

    Eurobank, Coca Cola και Jumbo καταγράφουν κέρδη πάνω από 1%, ενώ σε θετικό πρόσημο κινούνται Ελλάκτωρ, Εθνική, Πειραιώς, ΑΔΜΗΕ, Βιοχάλκο, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΧΑΕ και ΟΠΑΠ.

    Μικρές απώλειες για την Μότοροϊλ,  τα ΕΛΠΕ και τον Σαράντη.

    Στα καλά νέα της ημέρας το φορολογικό νομοσχέδιο, σύμφωνα με το οποίο ο συντελεστής φορολόγησης των μερισμάτων μειώνεται σε 5% από 10%, ενώ δίνονται κίνητρα για την αλλαγή της φορολογικής έδρας στην Ελλάδα.



    ΣΧΟΛΙΑ