• Σχόλιο Αγοράς

    Κέρδη για WTI και χρυσό, υποχώρησαν το Brent και το παλλάδιο – Στο +1,2% ο χαλκός

    • NewsRoom
    φωτογραφία από πεδίο εξόρυξης πετρελαίου το ηλιοβασίλεμα


    Ανοδικά έκλεισε την Πέμπτη το ενεργό συμβόλαιο του αμερικανικού αργού, χάρη στην είδηση της μείωσης των αποεθμάτων στις ΗΠΑ, την ώρα που το Brent διόρθωνε μετά από συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις.

    Η αγορά παρακολούθησε επίσης τη νέα άνοδο που κατέγραψε τον Ιανουάριο ο πληθωρισμός, κάτι που έστειλε σε υψηλότερο έδαφος το δολάριο και τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων.

    Ταυτόχρονα το ενδιαφέρον παραμένει γύρω από τις εξελίξεις στην κρίση της Ουκρανίας αλλά και στις διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Την ίδια ώρα, ο Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών, στη μηνιαία έκθεσή του, άφησε αμετάβλητη την πρόβλεψή του για την αύξηση της ζήτησης για αργό το 2022 στα 4,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

    Κάπως έτσι, το συμβόλαιο Μαρτίου του WTI έκλεισε με άνοδο 0,3% στα 89,88 δολάρια το βαρέλι, ενώ το  Brent Απριλίου υποχώρησε κατά 0,2%, στα 91,41 δολάρια το βαρέλι.

    Την ίδια ώρα, κόντρα στην άνοδο του δολαρίου, ο χρυσός κατάφερε να βρει στηρίγματα, κλείνοντας τελικά σε ανοδικό έδαφος.

    Όπως ανέφερε, άλλωστε, το Bloomberg, η άνοδος του πετρελαίου αναμένεται να φέρει κέρδη για τη Ρωσία, η οποία θα πρέπει να επενδύσει μια μεγάλη ποσότητα αυτών σε διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο, κάτι που ευνοεί τον χρυσό.

    Έτσι, ο χρυσός παράδοσης Απριλίου έκλεισε με άνοδο 0,1% στα 1.837,40 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το ασήμι Μαρτίου με κέρδη 0,8%, στα 23,522 δολάρια ανά ουγγιά.

    Ο χαλκός Μαρτίου έκλεισε με άνοδο 1,2%, στα 4,66 δολάρια η λίβρα, η  πλατίνα Απριλίου με άνοδο 0,5% στα 1.042,50 δολάρια η ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Μαρτίου με απώλειες 0,9% στα 2.265,30 δολάρια ανά ουγγιά.



    ΣΧΟΛΙΑ