• Σχόλιο Αγοράς

    Κέρδη για το πετρέλαιο WTI λόγω τυφώνα Ίαν – Ξανά πάνω από τα 80 δολάρια το βαρέλι

    • NewsRoom

    FILE PHOTO: A 3D printed oil pump jack is seen in front of displayed stock graph in this illustration picture, April 14, 2020. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration


    Το πετρέλαιο συνέχισε ανοδικά για δεύτερη σερί ημέρα σημειώνοντας ξανά κέρδη λόγω του τυφώνα Ίαν που ετοιμάζεται να χτυπήσει τη Φλόριντα. Από την άλλη, το δολάριο συνεχίζει να διολισθαίνει ελαφρά δίνοντας μία περαιτέρω ώθηση στο πετρέλαιο.

    Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο εκπλήρωσης Νοεμβρίου του πετρελαίου WTI σημείωσε άνοδο 3,65 δολάρια ή κοντά στο 4,7% για να διαμορφωθεί η τιμή στα 82,15 δολάρια το βαρέλι. Το Brent του Νοεμβρίου ανέβηκε 3,45% με την τιμή να διαμορφώνεται στα 89,25 δολάρια το βαρέλι.

    Τι ανέφεραν οι αναλυτές

    Ο τυφώνας Ίαν ήταν από τους κύριους λόγους που ανέβηκε το πετρέλαιο και ο λόγος είναι οτι προκάλεσε μία γενικότερη επιβράδυνση της παραγωγής στον Κόλπο του Μεξικού. Χαρακτηριστικό είναι πως το 9,12% της παραγωγής πετρελαίου και το 5,95% της παραγωγής φυσικού αερίου διεκόπη στον Κόλπο, που παράγει περίπου το 15% του αργού πετρελαίου των ΗΠΑ και το 5% του φυσικού αερίου.

    Τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά περίπου 4,2 εκατομμύρια βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε στις 23 Σεπτεμβρίου, ενώ τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν περίπου 1 εκατομμύριο βαρέλια, σύμφωνα με πηγές της αγοράς την Τρίτη, επικαλούμενες στοιχεία από τον βιομηχανικό όμιλο του American Petroleum Institute.

    «Οι έμποροι αυτή τη στιγμή δεν εστιάζουν στα ζητήματα της προσφοράς καθώς η αναταραχή της αγοράς ομολόγων βύθισε τα περιουσιακά στοιχεία μεγάλου ρίσκου, μαζί με ένα πεισματικά υψηλό δολάριο ΗΠΑ, το οποίο πίεσε τις τιμές του πετρελαίου», ανέφερε η Τίνα Τενγκ, αναλύτρια της CMC Markets.

    Διαβάστε επίσης

    Κέρδη για το χρυσό λόγω της Τράπεζας της Αγγλίας – Έφτασε σε υψηλό έξι ημερών

    Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές μετά την παρέμβαση της Τράπεζας της Αγγλίας

    Χρηματιστήριο: Τράπεζες και Coca Cola πίεσαν τον δείκτη, σημάδια αντίστασης από Jumbo, ΕΛΠΕ, ΜΟΗ ΤΕΝΕΡΓ



    ΣΧΟΛΙΑ