• Σχόλιο Αγοράς

    Ισχυρά κέρδη στη Wall Street – Άλμα 3,6% για τον Nasdaq, άνοδος 550 μονάδων για τον Dow Jones

    • NewsRoom
    Χρηματιστές της Wall Street στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης


    Με ισχυρή άνοδο άνοιξαν την εβδομάδα οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, με τις αμερικανικές μετοχές να βρίσκουν στήριγμα στην ανατροπή της φορολογικής πολιτικής στη Βρετανία, την συνέχιση της χαλαρής νομισματικής πολιτικής της Κίνας και τα εταιρικά αποτελέσματα των τραπεζών, με αυτά της Bank of America να ενισχύουν την αισιοδοξία για την περίοδο εταιρικών κερδών.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 30.185,82 μονάδες καταγράφοντας άνοδο 550,99  ή +1,86%, ο S&P 500, στην καλύτερη συνεδρίαση των τελευταίων 2 εβδομάδων, έκλεισε στις 3.677,96 μονάδες με κέρδη 2,65% ενώ ο Nasdaq ολοκλήρωσε στις 10.675,80 μονάδες με άλμα 3,43%.

    Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων ανέκαμψαν από τα χαμηλά της συνεδρίασης. Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου μειώνεται τώρα περίπου 5 μονάδες βάσης στο 4,45%, ενώ η απόδοση του 10ετούς παραμένει αμετάβλητη λίγο πάνω από το 4%.

    Πάντως η αγορά προσπαθεί τις τελευταίες ημέρες να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα που είχε φέρει τους βασικούς δείκτες στα χαμηλά έτους τις προηγούμενες εβδομάδες.

    Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η Bank of America ανέφερε καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα, οδηγώντας τη μετοχή σε άνοδο 6,06%%. H Bank of New York Mellon δημοσίευσε επίσης αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών και οι μετοχές της έκαναν άλμα 5,08%.

    Η εβδομάδα αυτή είναι πλούσια σε ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν αυτά του Netflix, της Tesla και της IBM.  Μετά τα αποτελέσματα των τραπεζών  η αγορά θα έχει στραμμένη την προσοχή της κυρίως στις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, αλλά και σε αυτές του λιανικού εμπορίου. Μεταξύ αυτών ξεχωριστής σημασίας θα είναι τα αποτελέσματα της Apple, για το σύνολο της χρήσης 2021-2022, την μεθεπόμενη εβδομάδα.

    Ένας άλλος παράγοντας στις κινήσεις της Δευτέρας ήταν οι πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, όπου ο νέος υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου Τζέρεμι Χαντ ανακοίνωσε ότι σχεδόν όλες οι προγραμματισμένες φορολογικές περικοπές θα καταργηθούν. Η λίρα διαπραγματεύτηκε περισσότερο από 1% υψηλότερα σε σχεδόν 1,135 δολάρια ανά δολάριο ΗΠΑ.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η JPMorgan με κέρδη 4,22%, ενώ ακολούθησε η Microsoft με άνοδο 3,92% και η American Express με άλμα 3,49%. Από τις 30 μετοχές του δείκτη, η μοναδική που έκλεισε σε αρνητικό έδαφος ήταν αυτή της Walgreens Boots Alliance, στο -0,72%.

    Από τις μετοχές του S&P 500, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η  Ceridian HCM Holding κλείνοντας στο +8,08%, ενώ ακολούθησε η DISH Network στο +7,33% και η Tesla με άνοδο 7,01%. Στον αντίποδα τις μεγαλύτερες απώλειες, άνω του 8% σημείωσε η Fox Corp αφού ο Rupert Murdoch σχημάτισε μια ειδική επιτροπή για να διερευνήσει μια πιθανή συμφωνία που θα την ενώσει ξανά με την News Corp.

    Ισχυρά κινήθηκαν και πολλές τεχνολογικές μετοχές. Η Netflix έκλεισε στο +6,57%, ενώ η Amazon.com  στο +6,45%. Η μετοχή της  Zoom Video  έκλεισε στο +6,09% Ισχυρά κινήθηκαν επίσης οι μετοχές των κινεζικών εταιρειών  του Διαδικτύου. Στο +19,86% έκλεισε η μετοχή της Roblox, με την εταιρεία να παρουσιάζει μετρήσεις που δείχνουν ισχυρό engagement των χρηστών της online πλατφόρμα της τον Σεπτέμβριο, ενώ στο +13,17% έκλεισε η Cloudflare μετά την αναβάθμισή της από τη Wells Fargo σε overweight.

    Διαβάστε επίσης:

    Αναθάρρησε ο χρυσός μετά την υποχώρηση του δολαρίου

    Πετρέλαιο: Οριακή πτώση για το WTI μετά τις νομισματικές κινήσεις της Κίνας

    Ευρωαγορές: Κέρδη για τους ευρωπαϊκούς δείκτες – Πρωταγωνιστής η στερλίνα



    ΣΧΟΛΙΑ