ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε θετικό έδαφος επέστρεψαν οι ευρωαγορές την Πέμπτη, με τα χρηματιστήρια της Ευρώπης να ανακάμπτουν στην πλειοψηφία τους μετά τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση τους εδώ και σχεδόν τέσσερις μήνες, καθώς η νέα ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή προκάλεσε την απότομη άνοδο στις τιμές του πετρελαίου αυξάνοντας τις ανησυχίες γύρω από τον πληθωρισμό.
Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε στις 640,87 μονάδες με άνοδο 0,78%, μετά τη βουτιά 1,6% της Τετάρτης η οποία ήταν η μεγαλύτερη από τα μέσα Μαρτίου.
Στα χρηματιστήρια της Ευρωζώνης, ο γερμανικός DAX έκλεισε στις 25.118,27 μονάδες με άνοδο 0,89%, ο γαλλικός CAC 40 στις 8.326,62 μονάδες με άνοδο 0,90%, ο ιταλικός FTSE MIB στις 52.381,92 μονάδες με άνοδο 1,09% ενώ ο ισπανικός IBEX 35 στις 19.322,80 μονάδες με άνοδο 1,14%.
Αντίθετα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις 10.472,45 μονάδες με απώλειες -0,16%.
Οι μετοχές των εταιρειών ημιαγωγών κινήθηκαν ανοδικά, ακολουθώντας την παγκόσμια ανάκαμψη του τεχνολογικού κλάδου. Η STMicroelectronics έκλεισε στο +7,16%, η Soitec κέρδισε 5,86%, ενώ η ASML ενισχύθηκε κατά 4,83%, η ASM International κατά 4,16%, η Infineon κατά 4,34%.
Οι επενδυτές παρακολουθούν την πορεία των τιμών του πετρελαίου, στον απόηχο των νέων εντάσεων στη Μέση Ανατολή. Το Brent, το οποίο την Τετάρτη βρέθηκε για μερικά λεπτά πάνω από τα 80 δολάρια το βαρέλι, να υποχωρεί την Πέμπτη ξανά προς τα 76 δολάρια το βαρέλι, καθώς ο Τραμπ δήλωσε πως μετά τις νέες επιθέσεις των ΗΠΑ, το Ιράν επιθυμεί ξανά μια συμφωνία.
Οι επενδυτές παρακολουθούν τις τιμές της ενέργειας, καθώς ένα παρατεταμένο ενεργειακό σοκ κινδυνεύει να εκτροχιάσει τα αφηγήματα ουδετερότητας τόσο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας όσο και της Τράπεζας της Αγγλίας, ενώ επανέφερε το αφήγημα για «υψηλότερα επιτόκια, για μεγαλύτερο διάστημα», προκαλώντας κύματα ανησυχίας στην αγορά ομολόγων. Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων παρέμειναν αυξημένες και την Πέμπτη.
Σε επίπεδο μεμονωμένων μετοχών, η Schott Pharma εκτινάχθηκε κατά 13,51% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.
Η AstraZeneca υποχώρησε κατά 7,28%, μετά την αποτυχία φαρμάκου για νευρική νόσο σε δοκιμή τελικού σταδίου.
Η Computacenter σημείωσε άλμα 6,88%, καθώς ανακοίνωσε ότι αναμένει τα ετήσια αποτελέσματά της να ξεπεράσουν τις εκτιμήσεις της αγοράς.
Διαβάστε επίσης
Fais Group: Από 17 Ιουλίου η καταβολή της επιστροφής κεφαλαίου €0,11/μετοχή
Eurobank: Ακυρώνει 28,1 εκατ. ίδιες μετοχές – Μειώνεται το μετοχικό κεφάλαιο κατά €6,18 εκατ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κρι-Κρι: Αγορά ιδίων μετοχών έως €26,45 εκατ. – Στόχος η διάθεση σε εργαζομένους και διοίκηση
- Δύο συλλήψεις για την πυρκαγιά στο συνεργείο αυτοκινήτων στον Ασπρόπυργο – Πώς έγινε η έκρηξη του βιτοφόρου με το προπάνιο
- Μ. Μανουσάκης (ΑΔΜΗΕ): Προς το εθνικό συμφέρον ο εξηλεκτρισμός της οικονομίας
- Φλόριντα: Το διεθνές αεροδρόμιο του Παλμ Μπιτς μετονομάστηκε σε «Αεροδρόμιο Προέδρος Ντόναλντ Τζ. Τραμπ»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.