• Σχόλιο Αγοράς

    Ήπια άνοδος του χρυσού λόγω πτώσης δολαρίου

    • NewsRoom
    ΡΑΥΔΟΙ ΧΡΥΣΟΥ


    Ο χρυσός σημείωσε άλμα κοντά στο 1% τη Δευτέρα ενισχύθηκε από το ασθενέστερο δολάριο, ενώ οι επενδυτές τοποθετήθηκαν για βασικά στοιχεία για τον πληθωρισμό καθώς αξιολογούν τον ρυθμό μελλοντικών αυξήσεων των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ.

    Ο χρυσός του Δεκεμβρίου ανέβηκε κατά 12 δολάρια ή 0,7% για να καθοριστεί στα 1.740,60 δολάρια ανά ουγγιά. Ο δείκτης του δολαρίου άγγιξε το χαμηλότερο επίπεδό του από τις 26 Αυγούστου, βοηθώντας τον χρυσό να κερδίσει για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, καθιστώντας τον πιο ελκυστικό για τους αγοραστές του εξωτερικού.

    Τι ανέφεραν οι αναλυτές

    Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της ΕΚΤ σηματοδότησε έναν αυξανόμενο κίνδυνο ότι θα πρέπει να αυξήσουν το βασικό τους επιτόκιο στο 2% ή περισσότερο για να περιορίσουν τον πληθωρισμό ρεκόρ στη ζώνη του ευρώ παρά την πιθανή ύφεση.

    Αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έχουν σηματοδοτήσει περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων για τον περιορισμό του πληθωρισμού, ο οποίος στήριξε το ευρώ και πίεσε το δολάριο ΗΠΑ και είναι εν μέρει υπεύθυνος για κάποια ισχύ στην αγορά χρυσού, δήλωσε ο David Meger, διευθυντής διαπραγμάτευσης μετάλλων στην High Ridge Futures.

    Τι θα δείξει ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή

    Οι επενδυτές προετοιμάζονται επίσης για τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή των ΗΠΑ, ο οποίος αναμένεται την Τρίτη και αναμένεται να δείξει ότι οι τιμές Αυγούστου αυξήθηκαν με ρυθμό 8,1% κατά τη διάρκεια του έτους, έναντι 8,5% εκτύπωσης τον Ιούλιο.

    «Μπορεί να βλέπουμε τη θέση των εμπόρων για μια ευνοϊκή έκθεση για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ αύριο, η οποία θα μπορούσε να προσφέρει και πάλι μεγαλύτερη άνοδο εάν δούμε περαιτέρω χαλάρωση», δήλωσε ο Craig Erlam, ανώτερος αναλυτής αγοράς στον OANDA.

    Ο χρυσός θεωρείται παραδοσιακά αντιστάθμιση του πληθωρισμού, αλλά οι αυξήσεις επιτοκίων μεταφράζονται σε υψηλότερο κόστος ευκαιρίας για τη διακράτηση χρυσού, το οποίο δεν πληρώνει τόκο.

    Μεταξύ άλλων πολύτιμων μετάλλων, το σποτ ασήμι κέρδισε πάνω από 5% στο υψηλότερο επίπεδο από τις 18 Αυγούστου.

    Διαβάστε επίσης

    Foodlink: «Πράσινο φως» η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου

    Goldman Sachs: Ετοιμάζει νέο γύρο απολύσεων

    Reuters: Οι G7 έβαλαν πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου



    ΣΧΟΛΙΑ