• Σχόλιο Αγοράς

    Ήπια άνοδος για τα χρηματιστήρια της Ευρώπης, άλμα 38,07% για την Polymetal International

    Ευρωπαϊκά χρηματιστήριο

    Ευρωπαϊκά χρηματιστήριο


    Ανοδικά έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

    Οι παγκόσμιες αγορές παρακολουθούν στενά τα γεγονότα στην Ουκρανία περισσότερο από ένα μήνα μετά την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στη χώρα. Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επανέλαβε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να συζητήσει την υιοθέτηση ενός ουδέτερου καθεστώτος στο πλαίσιο μιας ειρηνευτικής συμφωνίας με τη Ρωσία. Οι Ουκρανικές δυνάμεις φέρεται να ανακατέλαβαν ορισμένες περιοχές, ενώ η Μαριούπολη φέρεται να περνά στον έλεγχο των Ρώσων.

    Την ίδια ώρα ισχυρή αποσυμπίεση παρουσιάζουν οι τιμές του πετρελαίου.

    Παρόλο που οι ευρωπαϊκές μετοχές έφτασαν σε άνοδο τη Δευτέρα, ο επικεφαλής στρατηγικής της Morgan Stanley, Graham Secker, δήλωσε στο CNBC ότι το καλύτερο που θα μπορούσαν να ελπίζουν οι επενδυτές στο εγγύς μέλλον είναι οι αποτιμήσεις των μετοχών να παραμείνουν σταθερές.

    Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις  7.473,14 μονάδες με πτώση  0,14%.

    Στην Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισε στις  14.417,37 μονάδες με άνοδο  0,78% και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε στις  6.589,11 μονάδες σημειώνοντας άνοδο  0,54%.

    Στο Μιλάνο ο FTSE MIB έκλεισε στις  24.712,60 μονάδες με άνοδο 0,63% και στην Μαδρίτη ο IBEX 35 έκλεισε στις  8.365,60 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,42%.

    Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε στις 454,17 μονάδες με άνοδο 0,14%.

    Από τις μετοχές του Stoxx 600 ξεχώρισε αυτή της αγγλο-ρωσικής εταιρείας εξόρυξης πολύτιμων μετάλλων, Polymetal International, που έκλεισε με άλμα +38,07%. Η εταιρεία εξετάζει να διαχωρίσει τον ρωσικό κλάδο από τις υπόλοιπες δραστηριότητές της, προκειμένου να αποφύγει τις κυρώσεις, ανέφεραν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times.

    Στον αντίποδα τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσε η μετοχή της βρετανικής πολυεθνικής εταιρείας, Rolls-Royce Holdings, κλείνοντας με πτώση -10,68%.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρηματιστήριο: Με άλμα από Εθνική και Βιοχάλκο επανήλθε στις 860 μονάδες – Στο +3,68% ο τραπεζικός δείκτης



    ΣΧΟΛΙΑ