• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: H σκυτάλη στα small caps

    Wall Street


    Σε 14 συνεδριάσεις μετά το sell off που εκδηλώθηκε στις αρχές του μήνα και βύθισε το Χρηματιστήριο στα επίπεδα των 800 μονάδων, μόνο τρεις ήταν πτωτικές.

    Ο γενικός δείκτης κινείται σε υψηλά μηνός και ο τραπεζικός κλάδος που γράφει νέα υψηλά 52 εβδομάδων, σίγουρα δικαιώνει τους οπαδούς του μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

    Σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερα θετικό και στο εξωτερικό, με τις χρηματιστηριακές αγορές να τροφοδοτούνται περισσότερο από τα εταιρικά αποτελέσματα 3ου 3μήνου, παρά το Brexit ή τις διαπραγματεύσεις της Κίνας με τις ΗΠΑ στο πλαίσιο της άρσης των κυρώσεων ένθεν κακείθεν.

    Αντίδραση λοιπόν, βγαίνει την Πέμπτη στον Γερμανικό Dax που ενισχύεται στις 12.862 μονάδες και με άνοδο 0,5% ή τον CAC στο Παρίσι που σημειώνει κέρδη 0,37%.

    Ο γενικός δείκτης ανακάμπτει προς τις 875 μονάδες και πλέον «πέφτουν» και στην αγορά οικονομικά αποτελέσματα ελληνικών εισηγμένων, όπως της Μοτοδυναμικής προ διημέρου ή του Μυτιληναίου σήμερα που τα καθαρά κέρδη ξεπέρασαν τα 120 εκατ. ευρώ και ο τζίρος τρο 1,54 δις. Ευρώ στο 9μηνο.

    ΕΤΕ και Πειραιώς ενισχύονται μεν, οριακά δε από τις τράπεζες, με τον κλάδο στις 855 μονάδες. Κάτω από 1,8 η μετοχή της Alpha που παραμένει αμετάβλητη και Τρίτη μέρα απωλειών για την Eurobank, στα 0,88 ευρώ. Με εξαίρεση τον ΟΠΑΠ, καμία άλλη μετοχή της μεγάλης κεφαλαιοποίησης δεν σημειώνει άνοδο μεγαλύτερη του 1%.  Βάση μεταξύ των 3,05 – 3,08 ευρώ στήνει η ΔΕΗ, μικρή απομάκρυνση από τα υψηλά 52 εβδομάδων για την ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ, στα 6,72 ευρώ. Αντίδραση βγαίνει στην Ελλάκτωρ, στα 1,83 ευρώ, στα 8,39 ανακάμπτουν τα ΕΛΠΕ μετά τη χθεσινή πτώση, στα 17,54 ευρώ η Jumbo, στα 9,78 ευρώ ο ΟΠΑΠ, στα 13,61 ευρώ ο ΟΤΕ και στα 7,36 ευρώ η Τέρνα Ενεργειακή.

    Αντίδραση βγαίνει ωστόσο στις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις, καθώς έρχονται στο προσκήνιο, Κυριακούλης, Ιατρικό, Φουρλής, ΕΧΑΕ, Πλαστικά Κρήτης. Λύκος, Ιντραλότ, MLS, ΟΛΘ και Πλαστικά Θράκης υποχωρούν πάνω από 1,5%.

    Όμως, από τις μετοχές που διακινούνται αυτή την ώρα, 43 ενισχύονται και 29 υποχωρούν με τον τζίρο μόλις στα 1`3,5 εκατ. ευρώ, χωρίς να έχουν συμπληρωθεί καν 2 ώρες συναλλαγών.



    ΣΧΟΛΙΑ