• Σχόλιο Αγοράς

    Futures Wall Street: Σχεδόν αμετάβλητα τα futures των βασικών δεικτών

    Wall Street


    Σχεδόν αμετάβλητα εμφανίζονται τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street, με βάση τα μακροοικονομικά δεδομένα των τελευταίων ημερών που παρουσιάζουν ανθεκτική την αμερικανική οικονομία.

    Οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ την τελευταία εβδομάδα, άγγιξαν τις 248 χιλιάδες από τις 236 χιλιάδες που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο αριθμός των νέων αιτήσεων θα φτάσει τις 245 χιλιάδες.

    Αντίθετα, οι συνεχιζόμενες αιτήσεις ανεργίας είναι 1,720 εκατομμύρια από 1,733 εκατομμύρια, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα αγγίξουν τα 1,745 εκατομμύρια.

    Οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν κατά 497.000 τον Ιούνιο, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας επεξεργασίας μισθοδοσίας ADP.

    Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο από τον Ιούλιο του 2022, η οποία μάλιστα ήταν υπερδιπλάσια από την εκτίμηση των αναλυτών του Dow Jones (220.000) και πολύ μεγαλύτερη από τις αναθεωρημένες προς τα κάτω 267.000 νέες θέσεις εργασίας τον Μάιο.

    Τα στοιχεία της ADP έρχονται πριν από τα επίσημα στοιχεία για τη μισθοδοσία του Ιουνίου την Παρασκευή.

    Οι οικονομολόγοι αναμένουν ότι προστέθηκαν 240.000 μισθοδοσίες τον περασμένο μήνα, καταγράφοντας μια επιβράδυνση από τις 339.000 θέσεις εργασίας που προστέθηκαν τον Μάιο.

    Από την άλλη πλευρά, οι θέσεις εργασίας μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Μάιο, σύμφωνα με έκθεση του υπουργείου Εργασίας.

    Τα παραπάνω μακροοικονομικά δεδομένα που έρχονται μόλις μία ημέρα μετά τη δημοσίευση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της FOMC της Fed, αποδεικνύουν ότι η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να παραμένει ανθεκτική, δίνοντας το βήμα στους αξιωματούχους της Fed να προχωρήσουν σε νέα αύξηση των επιτοκίων της τράπεζας.

    Υπενθυμίζεται ότι στα πρακτικά ήταν ξεκάθαρο ότι έρχονται νέες αυξήσεις επιτοκίων, ενώ κάποιοι τραπεζίτες διαφώνησαν με την παύση της αύξησης των επιτοκίων τον Ιούνιο.

    Επιπλέον, εξετάστηκε το ενδεχόμενο η τράπεζα να συνεχίσει την επιθετική πολιτική της, αλλά με ηπιότερο ρυθμό, από αυτόν που ακολουθούσε μέχρι πρότινος.

    Άλλωστε, τόσο ο επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ όσο και οι υπόλοιποι υψηλόβαθμοι της τράπεζας, το προηγούμενο διάστημα ανακοίνωσαν ότι έρχονται νέες αυξήσεις επιτοκίων, χωρίς να διευκρινίσουν αν θα είναι διαδοχικές, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τους και την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

    Πώς κινούνται τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών

    Τα futures του Dow κυμαίνονται στις 33.892,87 μονάδες με οριακές απώλειες 0,09%.

    Τα futures του S&P κυμαίνονται στις 4.409,73 μονάδες με απώλειες 0,04%, ενώ τα futures του Nasdaq στις 15.078,50 μονάδες με οριακές απώλειες 0,07%.

    Διαβάστε επίσης:

    Νέα σχολεία σε 5 Δήμους της Αττικής με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής

    efood: Οι διανομείς αξιολογούν θετικά τη συνεργασία τους με την εταιρεία

    Εθνική Τράπεζα: Στις 28/7 η ΓΣ για αγορά ιδίων μετοχών και δωρεάν διάθεση



    ΣΧΟΛΙΑ