• Σχόλιο Αγοράς

    Futures Wall Street: Νέα άνοδος εν αναμονή οικονομικών αποτελεσμάτων

    Wall Street


    Ανοδικά φαίνεται πως θα κινηθούν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, όπως προμηνύουν τα futures των δεικτών δύο ώρες περίπου πριν από το άνοιγμα των αγορών.

    Την περασμένη Παρασκευή, οι χρηματιστηριακοί δείκτες ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση σε θετικό έδαφος λόγω των καλύτερων από το αναμενόμενο οικονομικών αποτελεσμάτων τεσσάρων αμερικανικών τραπεζών, παρά το γεγονός της υποχώρησης του καταναλωτικού κλίματος.

    Ωστόσο, οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί, σχετικά με την πιθανότητα κλιμάκωσης στη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ – Χαμάς, που ενδεχομένως να επηρεάσει τις αγορές παγκοσμίως.

    Όπως όλα δείχνουν, οι δείκτες θα συνεχίσουν να κινούνται σε θετικό έδαφος και στη συνεδρίαση της Δευτέρας, εν αναμονή της επικείμενης δημοσίευσης των οικονομικών αποτελεσμάτων για το τρίτο τρίμηνο του 2023 από τη Bank of America, τη Morgan Stanley και την Goldman Sachs. Επιπλέον, αυτή την εβδομάδα αναμένουμε αποτελέσματα και από τις United Airlines και Las Vegas Sands, αλλά και τους τεχνολογικούς κολοσσούς Tesla και Netflix.

    Πώς κινούνται τα futures

    Τα futures του Dow κινούνται με ήπια άνοδο 0,42% στις 33.811,60 μονάδες.

    Αντίστοιχα, τα futures του S&P κινούνται στις 4.339,67 μονάδες με άνοδο 0,27%, ενώ τα futures του Nasdaq κινούνται με οριακή άνοδο 0,07% στις 15.005,37 μονάδες.

    Ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις της Fed

    Αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις της Fed, σύμφωνα με τα στοιχεία που μας παρέχει το εργαλείο Fed Watch της CME Group, στη συνεδρίαση του Νοεμβρίου κατά 90,2%, η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει τα επιτόκιά της σταθερά από 5,25%-5,50%, ενώ κατά 9,8% τα επιτόκιά της θα κυμανθούν από 5,50-5,75%.

    Παράλληλα, για τη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, το Fed Watch αναφέρει ότι κατά 67,1% τα επιτόκια θα κυμανθούν από 5,25-5,50%, κατά 30,4% από 5,50-5,75%, ενώ υπάρχει μία μερίδα αναλυτών που αντιστοιχεί στο 2,5% και υποστηρίζει ότι τα επιτόκια θα κυμανθούν από 5,75-6%.

    Κατά την τελευταία συνεδρίαση της FOMC της Fed κατέστη σαφές πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα προχωρήσει σε μία ακόμα αύξηση των επιτοκίων της μέχρι τα τέλη του έτους, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με τη διάρκεια της αυστηρής νομισματικής της πολιτικής. Άλλωστε όπως είναι ευρέως γνωστό, όσο ο πληθωρισμός ξεπερνά την τιμή – στόχο του 2%, η μάχη της Κεντρικής Τράπεζας θα συνεχιστεί.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Έναρξη λειτουργίας ηλεκτρονικής πλατφόρμας «Κώδικα Δεοντολογίας Τραπεζών»

    Telecom Italia: Δεσμευτική προσφορά από την KKR για το δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας

    Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ: Το Κατάρ απέσυρε την προσφορά για εξαγορά βουλιάζοντας τις μετοχές

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ