• Σχόλιο Αγοράς

    Ευρωαγορές: Πτώση σημείωσε ο πανευρωπαϊκός δείκτης – Στην Ασία στρέφεται το ενδιαφέρον των αναλυτών

    • NewsRoom
    Χρηματιστήριο


    Μικρή πτώση σημείωσαν οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες με τους αναλυτές να ανησυχούν για τα τεκταινόμενα στην Κίνα. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης έκλεισε τις συναλλαγές στις 436,08 μονάδες με πτώση 0,32%, δεχόμενος πίεση από το χρηματοπιστωτικό κλάδο που ολοκλήρωσε στο -1,7%.

    Στα επιμέρους ευρωπαϊκά ταμπλό, ο γερμανικός DAX κινήθηκε στις 13.449 μονάδες με πτώση 0,23%, ο γαλλικός CAC 40 έχασε 0,4% ολοκληρώνοντας στις 6.409 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE σημείωσε οριακές απώλειες μόλις 0,06% με κλείσιμο στις 7.409 μονάδες.

    Εταιρικά αποτελέσματα

    Στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB ολοκλήρωσε στις 22.351 μονάδες με απώλειες 0,35%, ενώ ο ισπανικός IBEX ήταν ο μοναδικός που κατάφερε να ολοκληρώσει επιτυχώς την προσπάθεια αντίδραση, κλείνοντας με μικρά κέρδη 0,15% στις 8.906 μονάδες.

    Τα εταιρικά αποτελέσματα παραμένουν στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών, με την BP να ανακοινώνει σήμερα ότι τα κέρδη της ενισχύθηκαν περαιτέρω στο δεύτερο τρίμηνο, με τον ενεργειακό γίγαντα να αυξάνει τόσο το μέρισμα όσο και τις αγορές ιδίων μετοχών.

    Στον απόηχο των αποτελεσμάτων, η μετοχή της BP κινήθηκε στο +2,8%. Αντίθετα, η Man Group παρόλο που πέτυχε σημαντική αύξηση των προ φόρων κερδών για το 2021 είδε τον τίτλο της να σημειώνει ισχυρές απώλειες 7,8%. Η κορυφαία ασφαλιστική της Ιταλίας Assicurazioni Generali ανακοίνωσε κέρδη εξαμήνου που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις, αλλά η μετοχή της κινήθηκε επίσης με απώλειες 1,9%.

    Στην Ασία το βλέμμα των επενδυτών

    Η Siemens Gamesa ανακοίνωσε διευρυμένες καθαρές πωλήσεις, εν μέσω αυξημένου κόστους και προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα, και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με ήπια πτώση 0,5%. Η Moeller-Maersk αναβάθμισε το outlook της καθώς τα ναύλα συνεχίζουν να αυξάνονται και κινήθηκε με κέρδη 2%.

    Στην κορυφή του Stoxx 600 βρέθηκε η ολλανδική εταιρεία χημικών OCI, με ράλι άνω του 7% έπειτα από τα ισχυρά αποτελέσματα του ανακοίνωσε.

    Κατά τα άλλα, το βλέμμα των επενδυτών έχει στραφεί και στην γεωπολιτική ένταση στην Ασία, καθώς η αντιπρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι προσγειώθηκε στην Ταϊβάν, αψηφώντας τις προειδοποιήσεις της Κίνας.

    Ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ είχε δηλώσει προηγουμένως ότι ενδεχόμενη επίσκεψη της Πελόζι θα “οδηγούσε σε εξωφρενικές πολιτικές επιπτώσεις”, ενώ στην πρώτη αντίδραση αφότου έφτασε η Πελόζι στην Ταϊπέι, το Πεκίνο ανέφερε πως η επίσκεψη βλάπτει σοβαρά την ειρήνη και τη σταθερότητα στα στενά της Ταϊβάν.

    Διαβάστε επίσης:

    Jumbo: Στο 10,99% υποχώρησε το ποσοστό της FMR LLC



    ΣΧΟΛΙΑ