• Σχόλιο Αγοράς

    Ευρωαγορές: Νέα πτώση με το βλέμμα ξανά στις εξελίξεις στην Ουκρανία

    • NewsRoom
    Το εσωτερικό του χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης


    Υποχώρησαν για άλλη μια φορά την Παρασκευή τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις αγορές να κρέμονται από τα νέα γύρω από την κρίση στα σύνορα Ουκρανίας-Ρωσίας, με την ένταση να αυξάνεται ξανά.

    Στο Ντόνετσκ και το Λουγκάνσκ οι αυτονομιστές ανακοίνωσαν πως ξεκίνησε η αποχώρηση των αμάχων πολιτών προς την Ρωσία, την ώρα που υπάρχουν αναφορές για νέες εκρήξεις στην περιοχή.

    Την Πέμπτη, απευθυνόμενος στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν έκανε επείγουσα έκκληση κατά της ρωσικής εισβολής.  Παράλληλα, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν μίλησε με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Σόιγκου την Παρασκευή, ζητώντας αποκλιμάκωση και επιστροφή των ρωσικών δυνάμεων στις βάσεις τους, την ώρα που ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ  εξέφρασε ανησυχία για τους «αυξημένους βομβαρδισμούς από τις ουκρανικές δυνάμεις εναντίον φιλορώσων αυτονομιστών στην περιοχή Ντονμπάς». Ο στρατός της Ουκρανίας αρνήθηκε την κατηγορία και ισχυρίστηκε ότι η Ρωσία είχε εμπλακεί σε πόλεμο προπαγάνδας.

    Σε αυτό το κλίμα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις 7.513,62 μονάδες  με πτώση 0,32%.

    Στην Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισε στις  15.042,51 μονάδες  πτωτικά με 1,47%  και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε στις 6.929,63 μονάδες  σημειώνοντας πτώση 0,25%.

    Στο Μιλάνο ο FTSE MIB έκλεισε στις 26.506,79 μονάδες  με πτώση 0,61% και στην Μαδρίτη ο IBEX 35 έκλεισε στις  8.590,00 μονάδες  με πτώση 0,94%.

    Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε στις 460,81 μονάδες με πτώση 0,81%. Οι μετοχές ταξιδίων και αναψυχής υποχώρησαν κατά 1,6%.

    Από τις μετοχές του Stoxx 600 ξεχώρισε η φιλανδική φαρμακευτική εταιρεία , Orion, που έκλεισε με άνοδο 23,22%, ενώ αντίθετα η σουηδική εταιρεία τηλεπικοινωνιών,  Sinch, υποχώρησε κατά -11,92%.

    Διαβάστε επίσης

    Χρηματιστήριο: Πάνω από 50% πτώση του τζίρου στις τράπεζες – Βιοχάλκο και ΟΠΑΠ στήριξαν τον δείκτη



    ΣΧΟΛΙΑ