Προσπάθεια για επιστροφή σε θετικό έδαφος μετά το βαρύ sell-off της Τετάρτης στις τεχνολογικές μετοχές επιχείρησαν τα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης την Πέμπτη, ωστόσο το πέρασμα της Wall Street ξανά σε αρνητικό έδαφος περιόρισε τα κέρδη.
Η αγορά άκουσε επίσης την ΕΚΤ να διατηρεί τα επιτόκιά της σταθερά, κίνηση η οποία ήταν αναμενόμενη από την αγορά, με την ανακοίνωσή της να αναφέρει πως οι πιέσεις στις τιμές είναι «ακόμα υψηλές» και είπε ότι ο μετρούμενος πληθωρισμός πιθανότατα θα παραμείνει πάνω από τον στόχο του 2% «το επόμενο έτος». Από την πλευρά της η Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε πως όλα είναι ανοιχτά σχετικά με την πολιτική της τράπεζας στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου.
Ο πανευρωρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε τελικά στις 514,01 μονάδες σημειώνοντας νέες απώλειες -0,16%, με τις μετοχές της τεχνολογίας να τραβούν ξανά προς τα κάτω τον δείκτη, σημειώνοντας απώλειες -1,8%.
Αντίθετα, άνοδο 1,23% σημείωσε ο κλάδος των αυτοκινήτων καθώς η μετοχή της Volvo βρέθηκε στην κορυφή του Stoxx 600 με άνοδο 10,99%. Η εταιρεία ανακοίνωσε λειτουργικά κέρδη ρεκόρ στο δεύτερο τρίμηνο.
Από εκεί και πέρα, κέρδη 10,68% σημείωσε η μετοχή της Getinge AB ενώ στον αντίποδα τις μεγαλύτερες απώλειες από τις μετοχές του δείκτη σημείωσε η μετοχή της Husqvarna με πτώση -13,16%.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις 8.204,89 μονάδες με άνοδο 0,21%, με τη μετοχή της αλυσίδας λιανικού εμπορίου Ocado Group να πρωταγωνιστεί για μια ακόμα ημέρα, κλείνοντας με άνοδο 9,79%.
Αντίθετα, ο γερμανικός DAX έκλεισε στις 18.354,76 μονάδες με απώλειες -0,45%, καθώς η Siemens υποχωρούσε κατά -4,42%.
Ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε με κέρδη 0,21% στις 7.586,55 μονάδες, ο ιταλικός FTSE MIB ολοκλήρωσε στις 34.529,13 μονάδες με άνοδο 0,43% ενώ ο ισπανικός IBEX 35 έκλεισε στις 11.147,50 μονάδες με κέρδη 0,38%.
Διαβάστε επίσης
Ξηρουχάκης (ΤΧΣ) για συμφωνία με Thrivest: Ιστορικό ορόσημο για το τραπεζικό σύστημα
ΔΕΗ: Ξεπέρασε τον στόχο του «πράσινου» ομολόγου για τη μείωση εκπομπή αερίων το 2023
Axios: Πληροφορίες για απόσυρση Μπάιντεν ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Κορυφαίος Εργοδότης για τρίτη συνεχόμενη χρονιά
- Πιερρακάκης στη Handelsblatt: Ανακτήσαμε €3,9 δισ. μέσω μέτρων για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής
- ΔΕΣΦΑ: Σημαντικό ενδιαφέρον στις δημοπρασίες για εκφόρτωση LNG στον Τερματικό Σταθμό της Ρεβυθούσας
- METRO (My market & METRO Cash & Carry): Top Employer και για το 2026!
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.