• Σχόλιο Αγοράς

    Επέστρεψε πάνω από τα 1.700 δολάρια ο χρυσός – Άλμα άνω του 8% για το ασήμι

    • NewsRoom
    ΡΑΥΔΟΙ ΧΡΥΣΟΥ


    Ο χρυσός εμφάνισε κέρδη κατά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, λόγω της παράλληλης υποχώρησης του δολαρίου και των αμερικανικών ομολόγων. Με βάση τα κέρδη, η τιμή του πολύτιμου μετάλλου ξεπέρασε το ψυχολογικό όριο των 1.700 δολαρίων. Μεγάλη αύξηση δε σημείωσε και το ασήμι.

    Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο παράδοσης Δεκεμβρίου του χρυσού εμφάνισε κέρδος 30 δολάρια ή 1,8% για να διαμορφωθεί στα 1.702 δολάρια ανά ουγγιά. Ακόμη, σημαντικά κέρδη εμφάνισε το συμβόλαιο Δεκεμβρίου στο ασήμι, το οποίο ανέβηκε κατά 1,55 δολάρια ή 8,1% για να διαμορφωθεί η τιμή του του στα 20,58 δολάρια ανά ουγγιά.

    Το παλλάδιο πραγματοποίησε άλμα της τάξης του 2,17% στα 2.204,7842 δολάρια η ουγγιά. Η πλατίνα σκαρφάλωσε 4,25% στα 895,506 δολάρια ανά ουγγιά.

    Τι ανέφεραν οι αναλυτές

    Το δολάριο υποχώρησε, βοηθώντας τη ζήτηση για το χρυσό μεταξύ των ξένων αγοραστών. Οι αποδόσεις των αμερικανικών 10ετών ομολόγων αναφοράς υποχώρησαν σε χαμηλό εβδομάδας, υποστηρίζοντας τη ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο.

    Η επιβράδυνση του ράλι του δολαρίου έδωσε στον χρυσό μία ώθηση, με τις τιμές να σημειώνουν μια μίνι ανάκαμψη από τότε που υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2020, στις 28 Σεπτεμβρίου.

    «Υπήρχαν μερικές εκπλήξεις στα στοιχεία των ΗΠΑ, που υποδηλώνουν ότι η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο επιβραδύνεται, μειώνοντας έτσι την ανάγκη για επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων», δήλωσε σε σημείωμα του ο Fawad Razaqzada, αναλυτής αγοράς στο City Index.

    Διαβάστε επίσης

    Κέρδη στις ευρωαγορές, με το δεξί στον Οκτώβριο ο Stoxx 600

    Χρηματιστήριο: Ενδεχόμενο μεγάλου short squeeze τις επόμενες μέρες – Επαναφορά πάνω από τις 800 μονάδες με ΔΕΗ, Alpha, Μυτιληναίο και ΟΤΕ

    Wall Street: Με το δεξί μπήκαν στον Οκτώβριο οι βασικοί δείκτες – Κέρδη 2,2% για τον Dow Jones



    ΣΧΟΛΙΑ