• Σχόλιο Αγοράς

    Διεύρυνε τις απώλειες ο χρυσός με το βλέμμα σε Fed και ΕΚΤ

    • NewsRoom
    ΡΑΥΔΟΙ ΧΡΥΣΟΥ


    Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Τρίτη λόγω των προσδοκιών για περισσότερες αυξήσεις των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, ενώ ένα πιο ήπιο δολάριο περιόρισε την πτώση.

    Ο χρυσός σποτ υποχώρησε 0,75% στα 1.724,85 δολάρια ανά ουγγιά μετά το χαμηλό ενός μηνός στα 1.719,56 δολάρια τη Δευτέρα. Το συμβόλαιο του χρυσού του Δεκεμβρίου υποχώρησε 0,8% ή 13,40 δολάρια προσεγγίζοντας τα 1.736,30 δολάρια.

    Τι λένε οι αναλυτές

    «Οι τιμές του χρυσού παραμένουν στο έλεος της αύξησης των αποδόσεων του Δημοσίου, καθώς οι αγορές συμβιβάζονται με τον όρκο της Fed να χωνέψει για να δαμάσει τον αυξανόμενο πληθωρισμό», δήλωσε ο Lukman Otunuga, ανώτερος αναλυτής αγοράς της FXTM. «Ενώ ένα κομμάτι του καθοδικού κινδύνου μπορεί να έχει τιμολογηθεί μέσω των υψηλών πιθανοτήτων για μια άλλη αύξηση των επιτοκίων, ο χρυσός μπορεί να εκτεθεί σε περαιτέρω απώλειες εάν αυξηθεί η πιθανότητα», πρόσθεσε.

    Στο συνέδριο κεντρικών τραπεζών του Jackson Hole στο Ουαϊόμινγκ την περασμένη εβδομάδα, η Fed και η ΕΚΤ απέσπασαν επιθετικό τόνο, υποσχόμενοι να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να δαμάσουν τον υψηλό πληθωρισμό, ακόμη και αν η οικονομική ανάπτυξη χτυπήσει. Η Fed έχει αυξήσει το κόστος δανεισμού από τον Μάρτιο, με την πλειονότητα των εμπόρων να αναμένει τώρα αύξηση 75 μονάδων βάσης τον Σεπτέμβριο.

    Οποιοδήποτε κέρδος σε χρυσό, επομένως, είναι πιθανό να μειωθεί καθώς «τα σχόλια του επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ τόνισαν ότι απαιτούνται ακόμη πολλές παρεμβάσεις για να τεθεί υπό έλεγχο ο πληθωρισμός», δήλωσε ο Ρούπερτ Ρόουλινγκ, αναλυτής της Kinesis Money. Όσον αφορά τα δεδομένα, οι επενδυτές θα σαρώσουν την αναφορά Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης των ΗΠΑ που αναμένεται αργότερα μέσα στην ημέρα. Εάν οι αριθμοί συνεχίσουν να υπογραμμίζουν την τάση ότι η οικονομία παραμένει υγιής παρά τον υψηλό πληθωρισμό, ο χρυσός μπορεί να λάβει μια μικρή ώθηση, πρόσθεσε η Rowling.

    Διαβάστε επίσης

    Ιταλοί βιομήχανοι: 40 δις το κόστος από την αύξηση τιμών ενέργειας

    Η Wall Street «έσβησε» την αντίδραση των ευρωαγορών – Διασώθηκε μόνο ο DAX

    Αυξάνουν τη παραγωγή αιολικής ενέργειας οι χώρες της Βαλτικής – Ποιος ο στόχος



    ΣΧΟΛΙΑ