• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Δεύτερη απόπειρα απορρόφησης των πιέσεων, γυρίζουν θετικά οι ευρωπαϊκές αγορές

    Wall Street


    Γύρισμα προς τα πάνω των ευρωπαϊκών αγορών, μετά τις πληροφορίες ότι επίκειται νέα παράταση στο Brexit, ενώ τα στοιχεία που έρχονται από τις ΗΠΑ δείχνουν διεύρυνση του εμπορικού ελλείμματος.

    Ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών αντιδρά από τα χαμηλά των 818 μονάδων με κίνηση προς τις 828 και κέρδη 0,7%, με τις συναλλαγές στα 39 εκατ. ευρώ, με δύο πακέτα, 150 χιλιάδων στον ΑΔΜΗΕ και 2,5 εκατ. τεμάχια στην Eurobank, συνολικής αξίας 2,38 εκατ. ευρώ.

    Η εικόνα στις ευρωαγορές είναι δύσκολη και η εναλλαγή προσήμου συνεχής. Πάντως, με το που πέρασαν στο «συν» οι ευρωπαϊκοί δείκτες, άρχισε να ανακάμπτει και το Χ.Α.

    Alpha, ΔΕΗ, Coca Cola, ΕΛΠΕ, ΕΤΕ, Eurobank, Μοτορ Οιλ, Jumbo, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ και Τέρνα Ενεργειακή, αποτελούν τα χαρτιά που στηρίζουν το θετικό πρόσημο του δείκτη.

    Στο μεταξύ άλλαξε και η εικόνα των ανοδικών και πτωτικών μετοχών. Από τις μετοχές που διακινούνται λοιπόν, 67 σημειώνουν άνοδο και 37 υποχωρούν.

    Σε κέρδη πέρασαν η Ιντρακόμ, η Ιντρακάτ και η Ιντραλότ.

    Σε κάθε περίπτωση, η αγορά δείχνει σημαντικά ευάλωτη και νευρική μετά το τετραήμερο χτύπημα των πωλητών, οι οποίοι όπως όλα δείχνουν δεν είναι διατεθειμένοι να σταματήσουν εάν δεν υπάρξουν απτά στοιχεία στο μέτωπο του προϋπολογισμού και των τραπεζών. Και ιδιαίτερα στο πρώτο, η τελευταία απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις συντάξεις εγείρει πλέον νέες ανησυχίες για τις δημοσιονομικές επιπτώσεις.

    Απώλειες για την ΓΕΚ/Τέρνα 1,8%, παρά τη συμμετοχή της στο σχήμα που διεκδικεί την άδεια του καζίνο στο Ελληνικό.



    ΣΧΟΛΙΑ