• Σχόλιο Αγοράς

    Χρυσός: Βουτιά κάτω από τα 1800 δολάρια μετά τα ισχυρά στοιχεία από τις ΗΠΑ

    • NewsRoom
    Χρυσός σε ράβδους


    Κάτω από τα 1800 δολάρια ανά ουγγιά υποχώρησε ξανά την Πέμπτη η τιμή του πιο ενεργού συμβολαίου μελλοντικής παράδοσης του χρυσού, καθώς τα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα από τις ΗΠΑ επανάφεραν την ανησυχία για τις κινήσεις της FED πάνω από τις αγορές.

    Ειδικότερα, οι αμερικανικές Αρχές αναθεώρησαν τις εκτιμήσεις τους για την ανάπτυξη του αμερικανικού ΑΕΠ στο τρίτο τρίμηνο στο 3,2%, από 2,9% στην προηγούμενη εκτίμηση, σε ετήσια βάση, ενώ αναθεώρηση υπήρξε και σε τριμηνιαία βάση, φθάνοντας στο 4,4%.

    Οι ανακοινώσεις από το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ έδωσαν ώθηση στο δολάριο, με τον ICE US Dollar Index  να εκτινάσσεται κατά 0,4% στις 104,55, ενώ η απόδοση  2ετούς αμερικανικού ομολόγου σημείωσε άνοδο στο 4,244% από 4,213% την Τετάρτη.

    «Οι κίνδυνοι περισσότερων αυξήσεων των επιτοκίων της Fed παραμένουν στο τραπέζι καθώς φαίνεται ότι η οικονομία των ΗΠΑ ήταν λίγο ισχυρότερη το τρίτο τρίμηνο και καθώς η αγορά εργασίας παραμένει πολύ σφιχτή», έγραψε ο Έντουαρντ Μόγια, ανώτερος αναλυτής αγοράς στον OANDA.

    Την ίδια ώρα, ο Κορυφαίος Οικονομικός Δείκτης (LEI)  των ΗΠΑ υποχώρησε απότομα 1% τον Νοέμβριο για να σηματοδοτήσει την ένατη κατά σειρά πτώση, παρατείνοντας την ύφεση που ξεκίνησε την περασμένη άνοιξη και υποδεικνύοντας μια αποδυνάμωση της οικονομίας. Ο Κορυφαίος Οικονομικός Δείκτης (LEI) είναι ένας δείκτης που έχει σχεδιαστεί για να δείξει εάν η οικονομία βελτιώνεται ή χειροτερεύει.

    Σε αυτό το κλίμα ο χρυσός παράδοσης Φεβρουαρίου  υποχώρησε κατά 30,10 δολάρια, ή -1,7%, για να διαμορφωθεί στα 1.795,30 δολάρια ανά ουγγιά στο Comex.

    Το ασήμι Μαρτίου υποχώρησε κατά 57 σεντς, ή -2,4%, για να κλείσουν στα 23,62 δολάρια ανά ουγγιά.

    Οι τιμές του παλλαδίου Μαρτίου  σημείωσαν άνοδο 5,60 δολ., ή +0,3%, φθάνοντας στα 1.672,40 δολ. ανά ουγγιά, ενώ οι τιμές της πλατίνας Ιανουαρίου υποχώρησαν κατά 17,40 δολάρια, ή -1,7%, στα 984,60 δολάρια ανά ουγγιά.

    Τέλος ο χαλκός Μαρτίου σημείωσε πτώση 5 σεντς, ή -1,4%, κλείνοντας στα 3,76 δολάρια ανά λίβρα.



    ΣΧΟΛΙΑ