• Σχόλιο Αγοράς

    Χρυσός: Πρώτος ανοδικός μήνας από τον Μάρτιο του 2022

    • NewsRoom
    Χρυσός


    Μετά από ένα παρατεταμένο σερί πτωτικών μηνών, ο χρυσός σημείωσε σήμερα άνοδο κλείνοντας έναν ισχυρό Νοέμβριο.

    Η υποχώρηση της ισοτιμίας του δολαρίου και των αποδόσεων των τίτλων των ΗΠΑ αποτέλεσαν σημαντικούς παράγοντες για την άνοδο του χρυσού.

    Πρόκειται για τον πρώτο ανοδικό μήνα, που καταγράφει ο χρυσός από τον Μάρτιο του 2022, ενώ η απόδοση που εμφάνισε ήταν η μεγαλύτερη μηνιαία από τον Μάιο του 2021.

    Το πλέον ενεργό συμβόλαιο του χρυσού παράδοσης Φεβρουαρίου υποχώρησε ελαφρώς σήμερα, κατά 0,2% κλείνοντας στα 1.759,9 δολάρια ανά ουγγιά, αλλά τελείωσε τον μήνα με άλμα 7,3%.

    Το ασήμι παράδοσης Νοεμβρίου έκλεισε με ισχυρή άνοδο 1,6% στα 21,781 δολάρια ανά ουγγιά.

    Η πλατίνα ενισχύθηκε κατά 3%  κλείνοντας στα 1.039,3 δολ. η ουγγιά, με αύξηση 11,7% στο σύνολο του μήνα. Το παλλάδιο σημείωση άνοδο 1,8% στα 1.866 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ συνολικά για τον μήνα του Νοεμβρίου σημείωσε άνοδο 1,2%.

    Παράλληλα, ο χαλκός έκλεισε με άνοδο 2,7% στα 3,738 δολάρια ανά λίβρα.

    Η κίνηση στις τιμές των εμπορευμάτων ήταν ανοδική κατά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Στα ίδια επίπεδα κινήθηκαν και οι τιμές  του χρυσού, του χαλκού και του πετρελαίου, καθώς οι διαμαρτυρίες στην Κίνα ώθησαν τις αρχές να χαλαρώσουν ελαφρώς ορισμένους από τους περιορισμούς για τον COVID-19.

    Ωστόσο, ο χρυσός έκοψε ρυθμό στη διάρκεια της συνεδρίασης και βρέθηκε τελικά σε αρνητικό πρόσημο, λόγω της ομιλίας του Τζέι Πάουελ στο Ινστιτούτο Brookings, που ξεκινούσε την ώρα που έκλειναν οι συναλλαγές

    Σύμφωνα με τον Πάουελ, η Fed να κόψει τον ρυθμό στις αυξήσεις των επιτοκίων από την επόμενη συνεδρίασή της. Ωστόσο, το τελικό επίπεδο των επιτοκίων θα είναι πιθανώς υψηλότερο από ό,τι είχε εκτιμηθεί αρχικά.

    Όλα αυτά φαίνεται πως ικανοποίησαν τις αγορές και τους επενδυτές στο χρυσό, καθώς η τιμή του ενισχύθηκε πάνω του 1% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Πάρτι στη Wall Street για τις δηλώσεις Powell – Στο +4,4% ο Nasdaq, άλμα 3% για τον S&P



    ΣΧΟΛΙΑ