• Σχόλιο Αγοράς

    Πάρτι στη Wall Street για τις δηλώσεις Powell – Στο +4,4% ο Nasdaq, άλμα 3% για τον S&P

    • NewsRoom
    Χρηματιστές της Wall Street στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης


    Με ισχυρά κέρδη ολοκλήρωσαν την τελευταία συνεδρίαση του μήνα οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, με την αγορά να βρίσκει στήριξη στο σήμα που έστειλε ο Τζερόμ Πάουελ για μικρότερες αυξήσεις των βασικών επιτοκίων.

    Ο Dow Jones έκλεισε στις 34.589,77 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 737,24 μονάδων ή 2,18%. Ο  S&P 500 εκτοξεύθηκε στις 4.080,11 μονάδες με άνοδο 3,09% ενώ ο Nasdaq ολοκλήρωσε στις 11.468 μονάδες με άλμα 4,41%.

    Σε επίπεδο μήνα ο  Dow Jones και ο S&P 500 έκλεισαν με άνοδο άνω του 4%, ενώ ο Nasdaq Composite με κέρδη κοντά στο 3%.

    Ο Πάουελ επιβεβαίωσε ότι μια μικρότερη άνοδος των επιτοκίων θα μπορούσε να επέλθει αμέσως μετά τη συνεδρίαση της Fed του Δεκεμβρίου, αν και σημείωσε επίσης ότι τα επιτόκια είναι πιθανό να παραμείνουν υψηλά για παρατεταμένη περίοδο στην προσπάθεια εξουδετέρωσης του πληθωρισμού.

    «Η ώρα για τον περιορισμό του ρυθμού των αυξήσεων των επιτοκίων μπορεί να έρθει αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου», είπε ο Πάουελ, σε ομιλία του στο Brookings Institution.

    Ο Πάουελ, πάντως, πρόσθεσε ότι το τελικό επίπεδο των επιτοκίων θα πρέπει να είναι υψηλότερο από ό,τι αναμενόταν πριν από μερικούς μήνες και προσπάθησε να αφήσει στην άκρη οποιαδήποτε συζήτηση για περικοπές επιτοκίων. «Η ιστορία προειδοποιεί έντονα για την πρόωρη χαλάρωση της πολιτικής», προειδοποίησε.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, μόλις 2 έκλεισαν με πτώση (3M -0,15%, Walmart -0,36%). Τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των υπόλοιπων 28 μετοχών σημείωσαν οι Microsoft (6,16%) και Salesforce (5,65%) ενώ ακολούθησαν οι  Apple (4,86%) και Intel (4,05%).



    ΣΧΟΛΙΑ